Lütfen bekleyin..



Müftü Erhan: "İslami bir yaşayışla Kudüs'e sahip çıkmalısınız"

14 Aralık 2017, 14:00 - Okunma: 1870

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Seyyid Bilal Erkek Yurdunda kalan öğrencilerle "Müslümanların Kudüs ve Mescid-i Aksa Hassasiyeti" konulu sohbet kapsamında bir araya geldi.

Batman'da gençlerle bir araya gelen Müftü Erhan, gençlere bilim ve ilimle donanmaları ve İslami bir yaşayışla Kudüs'e sahip çıkmaları tavsiyesinde bulundu.

Mekke ve Medine'den sonra Müslümanlar için en kutsal beldenin Kudüs olduğunu söyleyen Müftü Erhan, Mirac mucizesinin gerçekleştiği, Hz. Muhammed'in emaneti ve Müslümanların ilk kıblesi olma özelliklerinden dolayı Kudüs'ün, Müslümanların kutsalı olduğunu söyledi.

Kudüs'ün, dini farklılıkları ile bir arada yaşayabilenlerin barış yurdu olduğunu vurgulayan Erhan, "Bugünlerde yaşananlar da tarih boyunca barış yurdu olan bu memlekete yönelik yapılanlar insanlığa ve uluslararası hukuka yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırılara karşı çıkmak ve Kudüs'e sahip çıkmak sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların görevi ve sorumluluğudur." dedi.

"Kendinizi bilim ve ilimle donatarak, İslami bir yaşayışla (Kudüs'e) sahip çıkmalısınız.

Erhan, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu. "Bu nedenle sizler Selahaddin'in rüyası, Kanuni Sultan Süleyman'ın mirası, Abdulhamid'in davası, İslam'ın şehri olan Kudüs'ün korunmasının da bu ümmete ait olduğu düşüncesiyle hareket edecek, kendinizi bilim ve ilimle donatarak, İslami bir yaşayışla (Kudüs'e) sahip çıkmalısınız." ifadelerini kullandı.

Soru cevap faslıyla program son buldu. Programa KYK İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, KYK Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Alaettin Onur ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da Rus vatandaşı Natalia, İslam dinini seçerek Kelime-i Şehadet ..
Cuma Hutbelerinde “Hayâ: Allah’ın Emri, Fıtratın Gereği” konusu işlenecek...
Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Baka..
Çocuklar, yaz Kur'an kursları sayesinde hem dini bilgilerini pekiştiriy..
Batman'da isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir kadın, birikti..
Batman Fatma Aliye Fen Lisesi birinci sınıf öğrencisi Muhammed Belya Günay,..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=