Lütfen bekleyin..



Suriyeli ailenin içler acısı hali

23 Aralık 2017, 16:17 - Okunma: 1760

Suriye'deki savaştan kaçarak Batman'ın Çamlıca Mahallesi'ki soğuk kış günlerinde üzerinde oturacak halısı bile olmayan bir eve yerleşen 12 nüfuslu Suriyeli Ahmed ailesinin içler acısı durumu yürek burkuyor.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Batman'a sığınan Suriyeli Ahmed ailesi, soğuk kış günlerinde üzerinde oturacak halısı bile olmayan bir evde hayata tutunmaya çalışıyor.

Suriye'deki savaştan kaçarak Batman'ın Çamlıca Mahallesi'ki soğuk kış günlerinde üzerinde oturacak halısı bile olmayan bir eve yerleşen 12 nüfuslu Suriyeli Ahmed ailesinin içler acısı durumu yürek burkuyor. Ne bir elbise, ayakkabı ne de doğru dürüst yiyecek yemekleri olan aile, İLKHA aracılığıyla hayırseverlerden ve yetkililerden kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Mutfakta yok denecek kadar eşyası az olan ve doğru dürüst yiyecekleri bile olmayan aile, yaklaşık bir aydır geldiği Batman'da çok zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor. Deyr ez Zor'daki evleri yıkıldıktan sonra Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan ailenin yaşadığı mağduriyet, adeta yürekleri sızlatıyor.

Çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Süleyman Ahmed, bir aydır geldiği kentte iş imkânı bulamadığından eve ekmek götüremediğini belirtti. Ailesini savaştan kurtarmak için göç etmek zorunda kaldığını belirten Ahmed, yanlarına hiçbir eşyalarını bile alamadan kaçmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

"Çok zor durumdayız"

Tercüme aracılığıyla yaşadıkları mağduriyeti dile getiren Ahmed, "Biz Deyr ez Zor'dan önce Antakya'ya (Hatay) geldik. Burada iş bulamadığımdan dolayı daha sonra Batman'a geldik. Batman'da da 12 kişilik bir aile olarak bir eve sığındık. Burada ne mutfak eşyalarımız ne de üzerinde yatacak eşyalarımız vardır. Şu anda bize gelen yardımlar da komşu ve hayırseverlerden gelmektedir. Başka da yardım almamaktayız. Şu anda işsizim, iş bulamıyorum. O yüzden çok zor durumdayız." dedi.

"Mecbur kaldığımız için kaçıp geldik"

Hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekleyen Ahmed, "Evde hiçbir şeyimiz yoktur. Çocukların ayakkabıları ve giyecek elbiseleri bile yoktur. Kira, elektrik ve su parası verecek gücümüz bile yoktur. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Esed'in istediğini yapmadığımız ve zulmünü kabul etmediğimiz için kaçmak zorunda kaldık. Onlar da bizim evimizi yakıp, yıktı ve hiçbir şeyimizi bırakmadılar. Bizler de mecbur kaldığımız için buraya kaçıp geldik." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
admin
2315 gün önce
Yardım etmek isteyenler İLKHA Batman bürosundan bu aileye ulaşabilir.
Murat
2315 gün önce
Bu aile ye nasıl yardım edebiliriz.Bir bağlantı var mı
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da düğünlerini yapan, Oslun ve İrtem aileleri, Gazze'de yaşa..
Yeşilay Batman Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşama ve ..
HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, siyonist işgal rejimi tarafından Kudü..
Cuma Hutbelerinde “Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi” konusu işlendi...
Batman'da ortaokul ve lise hafız öğrencileri 'Genç Nida Hafızlık Ya..
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=