Lütfen bekleyin..



Batmanlılar Sarıkamış için yürüdü

07 Ocak 2018, 14:28 - Okunma: 1784

Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında, Batman’da yürüyüş düzenlendi. Batman Park AVM önünden Atatürk Parkı’na kadar Türk Bayrakları eşliğinde yürüyüş yapıldı.

Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. H. Murat Şahin, Belediye ve Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor okul öğrenci, öğretmenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş öncesi katılımcılara Türk Bayrağı, Türk Bayrağı baskılı ve Sarıkamış yazılı atkı ve bere dağıtıldı.

Yaklaşık 300 metre uzunluğunda Türk Bayrağı’nı taşıyan sporcu ve öğrenciler Atatürk Parkı’na kadar yürüyerek bayrak salladı.

Atatürk Parkı’nda Sarıkamış şehitlerinin ruhuna okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz: “Onlar birer kahramandı. Onlar birer yiğitti. Onlar birer vatanperverdi. Cesaretliydiler, yürekliydiler. Vatan için şehadete yürüdüler. Vatanı düşman işgalinden kurtarmak için o cesareti o yüreği gösterdiler. Rabbim onlardan razı olsun” dedi.

Anma programı Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ın yaptığı dua ile son bulurken, Batman Belediyesi ikram aracından yürüyüşe katılanlara 2000 kişilik çorba, ekmek ve çay ikramı yapıldı

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, siyonist işgal rejimi tarafından Kudü..
Cuma Hutbelerinde “Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi” konusu işlendi...
Batman'da ortaokul ve lise hafız öğrencileri 'Genç Nida Hafızlık Ya..
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=