Lütfen bekleyin..



Vali Deniz: "Batman eğitimde hak ettiği yere gelecek"

05 Şubat 2018, 13:07 - Okunma: 2414

Eğitim-öğretim yılının 2’nci dönem açılış programında konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman’ın, eğitimde hak ettiği yere geleceğini söyledi.

Batman Valisi Ahmet Deniz'in katılımıyla Kültür Meslek ve  Teknik Anadolu Lisesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılının 2'nci dönem açılış programı gerçekleştirildi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen programa Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul yönetimi, öğretmenleri ile veli ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere yeni dönemde başarılar dileyen Vali Ahmet Deniz, eğitim-öğretim yılının 2’nci döneminin huzurlu ve sağlıklı geçmesi temennisinde bulundu.

İl genelinde toplamda 170 bin öğrencinin bulunduğunu aktaran Deniz, "Her şeyin başında eğitim geliyor. Eğitim olmadan gelişim, değişim, kalkınma, refah olmaz. Hangi ülke eğitime önem vermiş ve yatırımlarını ona göre yapmışsa diğer ülkelerin çok çok önüne geçtiğini görüyoruz. Çünkü dünya artık acımasız bir rekabet çağındadır. Eğer treni kaçırdığınız zaman bir daha yakalama şansınız artık tamamen zorlaşıyor. Çünkü süreç çok hızlıdır. 10 yıl öncesiyle şimdiyi kıyasladığınız zaman o kadar çok şey değişti ki. Artık robot çağına doğru gidiyoruz. Artık yapay zekâlara doğru gitmeye başladık. Neredeyse birinci sınıflarda kodlama eğitimi verilmeye başlandı. Bizler de ülke olarak bunu yapıyoruz ki, yapmalıyız." dedi.

"Batman eğitimde gerçek anlamda hak ettiği yere gelecek"

Türkiye’nin ancak iyi yetişmiş öğrenciler sayesinde iyi bir yere gideceğini vurgulayan Deniz, "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar projesinde çok güzel gelişmeler elde ettik. Yeterli değil. TÜBİTAK yarışmalarına katılan projelerimizde yüzde 70 artış oldu. 749 tane başvuru var. Doğu ve Güneydoğu’nun en fazla başvuru olan iliyiz. Batman eğitimde gerçek anlamda hak ettiği yere gelecek. Okul öncesinde bunu başardık. Türkiye ortalamasının çok altındayken, şu anda Türkiye ortalaması yüzde 58, Batman’daki okul öncesi okullaşma oranımız yüzde 93’tür." diye konuştu.

"Okumadan eğitimde başarı sağlamak mümkün değil"

"Batman Her Yerde Okuyor" kampanyasında kentte 100 bin kitap dağıttıklarını dile getiren Deniz, "Yeterli değil, daha fazla kitap dağıtacağız. Kütüphanelerimize daha fazla önem vereceğiz. Kütüphanesi olmayan okullarımıza kütüphane yapacağız. Okumadan eğitimde başarı sağlamak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Programın ardından Vali Deniz, sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Burada öğrencilere kitap hediye eden Deniz, öğrencilere kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Daha sonra Vali Deniz’in, okulun kütüphane açılışını gerçekleştirmesinin ardından program son buldu.(M. Fatih Akgül- İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailenin korunmasına yönelik aylık eğitimler veren İdeal Eğitim Vakfı (İDEV)..
İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürünün, öğrencisinin silahlı saldı..
Batman'da bir öğretmenin görevi başındayken bir öğrenci velisi tarafınd..
Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün her yıl gerçekleştirdiği "Genç Nida Ku..
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=