Lütfen bekleyin..



Batman'da Kızılay Anaokulu Açılıyor

12 Şubat 2018, 08:38 - Okunma: 2198

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından Batman’da yapılan üç derslikli Anaokulu binası Salı Günü (yarın) açılacağı belirtildi.

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığınca projelendirilen ve hayata geçirilen “81 ile 81 Kızılay Anaokulu” projesi, okul öncesi eğitimin ülkemizde yaygınlaştırılmasına destek vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla oluşturulmuş olup; Başbakanlığın himayelerinde, Semiha Yıldırım önderliğinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütüldüğü bildirildi.

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı, bağışçılar aracılığı ile "81 İlimize 81 Kızılay Anaokulu" yaptırırken, açılışı yapılacak anaokulları sonrasında ise Milli Eğitim Bakanlığına devredileceği kaydedildi.

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’nın "81 il ile 81 anaokulu projesi" kapsamında Batman’da da 350 metrekare kapalı 110 metrekare açık alan üzerine modern bir şekilde inşa edilen bina Salı günü Başbakanı Binali Yıldırım video konferans ile bağlanarak toplu açılış ile hizmete açılacak.

13 Şubat 2018 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım ve eşinin teşrifleri ile Erzincan ilimizde yapımı tamamlanan  “Şehit P. Uz. Ç. Selim Topal Kızılay Anaokulu”nun açılış töreni gerçekleştirileceği ve bu tören sırasında  Erzurum, Batman, Ordu Fatsa, Sivas Suşeri, Hatay İskenderun,  Siirt,  Samsun Canik, Muş, Çanakkale Yenice,  Antalya, Elazığ ve Kars da yapımı gerçekleştirilen toplam 13 adet Kızılay Anaokulu canlı video bağlantısı ile açılışı yapılarak, eğitim kervanına dahil edileceği açıklandı..

Batman Belde Mahallesi Bağımsız anaokulu bahçesinde inşa edilen ve yaklaşık 400 bin lira yatırım ile yapılan anaokulu, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’nın girişimleri ile Batmanlı hayırsever Hacı Nuriye Şimşek’in çocuklarının bağışları ile yaptırıldı.

Türk Kızılayı Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, Salı günü saat 15:00’da Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılacak açılış programına Batman halkını davet etti.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=