Lütfen bekleyin..



“İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı eksik olmuyor”

25 Şubat 2018, 14:30 - Okunma: 1796

Batman'da "Kuran ve Sünnet Çerçevesinde; Sosyal Bütünleşme” konulu konferansta konuşan Yrd.Doç.Dr. Şükrü Aydın, İslam coğrafyasından kan ve gözyaşı eksik olmadığını söyledi.

Batman İl Müftülüğü tarafından Kültür Merkezi konferans salonunda “Kuran ve Sünnet Çerçevesinde; Sosyal Bütünleşme”  konulu konferans gerçekleştirildi.

ahmet-duran.jpg

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Şükrü Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans programı, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran’ın açılış konuşması ile başladı.

Açılış konuşmasının ardından program, İslami İlimler Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Şükrü Aydın’ın “Kuran ve Sünnet Çerçevesinde; Sosyal Bütünleşme” konulu konferansı ile devam etti.

yrd.doc.dr.-sukru-aydin-001.jpg

İslam dünyasının bölünmüş bir durumda olduğunu ifade eden Aydın, “Birçok Müslüman bölgesinin barut fıçısı gibi her an patlamaya hazır bir durumda. Yanı başımızda Suriye, Yemen, Arakan gibi Müslüman coğrafyalarda maalesef kan ve gözyaşı eksik olmuyor. Birbirlerini tekfir eden, şiddet üreten, dışlayan, ötekileştiren mezhepçi, hizipçi tutumlar bu sorunları artırmaktadır. Oysa İslam, barış ve selamet anlamındadır. Bu acı veren tablonun giderilmesi ise, Müslümanların bir ve birlikte hareket ederek bütünleşmesi ile olur.” dedi.

yrd.doc.dr.-sukru-aydin.jpg

yrd.doc.dr.-sukru-aydin-003.jpg

yrd.doc.dr.-sukru-aydin-002.jpg

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=