Lütfen bekleyin..



Suriyeli altıyüz öğrenciye diş taraması

27 Şubat 2018, 14:13 - Okunma: 3031

Batman’da eğitim-öğretim gören 600 Suriyeli öğrenci diş taramasından geçirildi, her öğrenciye diş fırçası, diş macunu dağıtımı yapıldı. Oral hijyen ile ilgili öğrencilere uzman ekiplerce eğitim verildi.

Diş taraması esnasında dişinde ve diş etinde sorun yaşayan öğrenciler tespit edilerek gruplar halinde Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine götürülerek tedavi için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Öğrencileri Yalnız Bırakmadılar

Batman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen etkinliğe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Osman Sünger, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Uğur Karabat, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Bünyamin Sevim, ADSM Başhekimi Dt. Mahsum Ekinci katılarak öğrencileri yalnız bırakmadılar. Suriyeli öğrenciler kendileri için düzenlenen etkinlikten çok memnun kaldılar.

Diş Bakım Seti Verildi

Düzenlenen etkinlikte öğrencileri yalnız bırakmayan ve yakından ilgilenen İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Osman Sünger şöyle bilgi verdi; “İlimizde eğitim-öğretim gören yaklaşık 600 Suriyeli öğrenci diş taramasından geçirilerek her öğrenciye diş fırçası ve diş macunu verildi. Ağız ve diş sağlığında görev yapan uzman ekiplerce öğrenciler diş taramasından geçirildi. Oral hijyen ile ilgili eğitim verildi. Tedaviye ihtiyaç durumunda olanlar ise uzman ekip kontrolünde sağlık merkezine yönlendirildi. Amacımız öğrencilere erken yaşta ağız ve diş sağlığı konusunda toplumsal bilinci geliştirmek ve tedaviye ihtiyaç duyan öğrencilere gereken desteği sağlamaktır.”

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=