Lütfen bekleyin..



Kardeşlik İçin 103 Yıl Sonra Çanakkale'deler

12 Mart 2018, 14:53 - Okunma: 1579

Türkiye Kardeşlik Birliği tarafından gerçekleştirilen 'Kardeşlik için 103 yıl sonra yeniden Çanakkale'deyiz' projesi kapsamında Batman'dan Çanakkale'ye gönderilen 100 öğrenci Çanakkale'de şehitliklerini ziyaret etti.

Türkiye Kardeşlik Birliği tarafından gerçekleştirilen 'Kardeşlik için 103 yıl sonra yeniden Çanakkale'deyiz' projesi kapsamında Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve Batman Üniversitesi'nin desteğiyle Çanakkale'ye gönderilen 100 öğrenci Çanakkale'de şehitlikleri ziyaret etti.

Cuma Günü Batman Belediyesi önünde düzenlenen uğurlama törenine Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Milli eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Müftü Yardımcısı ve öğrenci ile velileri katıldı.  Öğrenciler daha sonra buradan okunan dualarla Çanakkale'ye uğurlandı.   

ÖĞRENCİLER ŞEHİTLİKLERİ VE TARİHİ YERLERİ GEZDİ

Proje kapsamında gönderilen lise ve üniversite öğrencileri, önce Bursa'da bulunan Ulu Cami, Orhan Gazi, Osman Gazi Türbeleri ve tarihi yerleri ziyaret etti. Ardından Çanakkale'ye geçen öğrenciler burada bulunan tarihi yerleri ve şehitlik abidelerini rehber tarihçi Ramazan Akbaş, öncülüğünde ziyaret edip Yasin-i Şerif ve dua okudular. Yapılan 2 günlük gezinin ardından öğrenciler Batman'a döndü.

"103 YIL SONRA YENİDEN ÇANAKKALE'DEYİZ"

Programda konuşan TÜRKAB Batman İl Başkanı Şehmus Temiz, Yaşadığımız coğrafyanın genetik şifrelerinin, Çanakkale’de saklı olduğunu söyledi. Temiz, "bugün 100 öğrencimizle birlikte Çanakkale'deyiz. 103 yıl önce ecdadımız burada tarihi bir zafer yaşattı bizlere. Çanakkale’yi anlamadan, Ortadoğu’da ve İslam coğrafyasının geri kalanında yaşanan olayları çözümleyemeyiz. Bizlerde bu manevi duyguyu geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yaşatmak için buraya getirdik" dedi.

Geleceğin şekillendirilmesi için geçmişin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Temiz, "Dostumuzu düşmanımızı tanımamız için ceddimizi tanımamız gerekir. Bunun içinde Çanakkale'de kefensiz yatanları tanımak gerekir. İslam coğrafyasının tamamından buraya gelerek korkusuzca, hesapsızca, tereddütsüzce arkaya bakmadan kurşunların üzerine yattığını bilmek lazım. Birde bu kurşunları kimin sıktığını bilmek lazım. 250 bin insanımızın katilinin kardeşliğimizin ve güvenliğimizin en büyük düşmanı olduğunu bilmemiz gerekir. Dünyanın en büyük gücü bile olsa, kimsenin Allah'a dayanan neferlere galip gelme şansının olmadığını bilmek gerekir. Tüm maddi kaynakların bir araya toplanması bile maneviyatı kuvvetli bir milleti sindiremeyeceğini bilmemiz gerekir. Biz Çanakkale ruhuna sahipsek, hiç bir tank ve topun bizi sindiremeyeceğini bilmemiz gerekir." şeklinde konuştu.

Düşmanın hiçbir zaman Çanakkale'yi geçmekten vazgeçmediğini anlattıklarını belirten Temiz,  "Çanakkale'yi unutursak, rövanşının çok ağır olacağını ve bu rövanşın verilmemesi için Çanakkale ruhunun sürekli diri tutulması gerektiğini deklare ettik." dedi.

Başkan Temiz, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=