Lütfen bekleyin..



Batman’ın gürültü haritası çıkarılıyor

08 Mayıs 2018, 12:32 - Okunma: 1611

Batman’ın gürültü haritasını çıkarmak için farklı ekipler tarafından ayrı veri toplama yoluyla başlatılan proje, kentin değişik noktalarında gerçekleştirilen ölçüm çalışmalarıyla devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK-Mam arasında imzalanan “Yerleşim Alanlarında Kaynak Bazlı Gürültü Simülasyon Modellerinin Geliştirilmesi Projesi”  kapsamında karayolu ve demiryolu,  sanayi ve eğlence tesislerindeki gürültü envanteri tespitine başlandı.

 

Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin desteği ve katılımıyla gerçekleştirilen ölçüm çalışmaları sonucunda Batman il sınırları içinde karayolu, sanayi ve eğlence tesisleri için gürültü haritaları oluşturulacak.

 

Bu kapsamda Turgut Özal Bulvarı, Atatürk Bulvarı, TPAO Bulvarı, Kıbrıs Şehitleri Bulvarı, Yunus Emre Bulvarı, Demokrasi Bulvarı, Güney Bulvarı, Özgürlük Bulvarı. Körük Caddesi ve  Milli Egemenlik Bulvarı’nda 24 saat esaslı araç yoğunluğu ölçümüne başlandı.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, evliliklerin günümüzde zorluk..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Beşiri’ye bağlı Atbağı Köyü’nde balkon ..
Psikolog Yasir Atalay, okulların kapanmasıyla birlikte çocukların teknoloji..
Cuma Hutbelerinde “Düğün Yapmanın da Bir Âdâbı Vardır” konusu işlendi...
Yaz aylarının kavurucu sıcaklarının etkili olduğu Batman'da, serinlemen..
Batman Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca şehir içi otobüs hizmetlerini ücr..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=