Lütfen bekleyin..



45 dereceyi bulan sıcaklık altında inşaat mesaisi

08 Temmuz 2018, 18:18 - Okunma: 1532

Batman'da, 45 dereceyi bulan hava sıcaklığının altında çalışan inşaat işçileri, evlerine, çocuklarına ekmek götürmek için sıcak havaya katlandıklarını söylediler.

Yaz mevsimiyle beraber sıcaklıkların 45 dereceyi bulduğu Batman'da, inşaat işçileri aralıksız çalışıyor. Yaşadıkları zorlukları anlatan işçiler, her şeye rağmen durumlarından memnun olduklarını belirterek gençlere önerilerde bulundular.

Sıcak havaya rağmen mesaisini sürdüren işçilerin kimi demir düzeltme, kimi beton dökme, kimi ise duvar örme gibi zor işleri aksatmadan yapmaya çalışıyor. İşlerinin zor olduğunu belirten işçiler, bu işe alıştıklarını, evlerini bununla geçindirdiklerini söylediler.  

"İşimizi severek yapıyoruz çünkü bu iş bizim ekmek teknemiz"

Ekmek tekneleri olduğu için işlerini severek yapmaya çalıştıklarını söyleyen Kutbettin Uçar, "İnşaat sektörü yaz mevsiminde canlanıyor ve bizim bölgede de yaz mevsimi çok sıcak geçiyor. Bu sıcaklığın altında çalışmak zor ama halimizden memnunuz. Özelikle binanın dış işlerinde çok zorlanıyoruz çünkü güneşin altında harçla uğraşmak daha zor. Çok terlediğimiz için bol bol su tüketiyoruz, günde 3-4 defa elbiselerimizi değiştiriyoruz. Sabah 06.00-07.00 gibi inşaata geliyor, akşam 18.00'a kadar çalışıyoruz. Bizler gençliğimizden beri bu işi yapıyoruz. İşimizi severek yapıyoruz çünkü bu iş bizim ekmek teknemiz. Yaz aylarında çektiğimiz sıkıntıları kış aylarında da çekiyoruz. Çünkü kış ayları da çok soğuk oluyor ve biz 12 saat o soğukta çalışıyoruz. İşimiz zor olsa da kimseye muhtaç olmuyoruz Allah’a şükür." ifadelerini kulandı.

"Şükür ediyoruz, çünkü evimize ekmek götürebiliyoruz"

18 yıldır inşaatlarda çalıştığını belirten Adem Kaçar isimli işçi ise işlerinin zor ancak üstesinde geldiklerini anlattı.

Kaçar, "Hayatımız harç, çimento, tuğla, demir ile geçiyor. Yaz aylarında 50 dereceye çıkan sıcaklıklara rağmen güneşin altında çalışıyoruz. Ama sürekli şükür ediyoruz, çünkü evimize ekmek götürebiliyoruz. Gençler bizim yaptığımız işi örnek almasınlar. Biz yapabiliyoruz ama gençler kolay kolay yapamaz. Okullarına gitsinler, derslerini ihmal etmesinler, güzel bir iş sahibi olsunlar. Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz, zorlanıyoruz fakat, evimize ekmek götürebildiğimiz için mutluyuz." şeklinde konuştu.

"Gençlerimiz okusun diye bu zorluğa katlanıyoruz"

İşinin zorluğuna rağmen halinden memnun olduğunu belirten Bedri Eblem, "İşimiz zor, farkındayız. Özellikle yaz aylarında çok sıkıntı çekiyoruz. Çünkü hem havalar sıcak oluyor hem de toz toprak içinde çalışıyoruz. Çok yoruluyoruz ve hatta terlediğimiz için kıyafetlerimizi sürekli değiştiriyoruz. Bu işleri biz yapıyoruz, gençlerimiz okuyup iyi yerlere gelsinler." dedi.

İnşaatlarda çalışan herkesin ailelerine bakmak için çalıştığını belirten Mehmet Yalçın ise "Sıcaklar bizi bir hayli zorluyor. İnşaatlarda genelde sıcak oluyor, ama ailelerimiz için buna katlanabiliyoruz. Bu inşaatlarda herkes ailesi için çalışıyor. Bu sıcaklıklara evimize ekmek götürebilmek için katlanıyoruz." diye konuştu. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)

Tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi


Tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi

Tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi

Tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi

Tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildi

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Gercüş’ün Yayladüzü (Gundik) köyünde geleneksel olarak her yıl bir k..
Gazeteci Veysi Demir, oğlu Eğitimci Hüseyin Demir’i evlendirdi.
Batman'da onlarca yetim ve ihtiyaç sahibi aileye giyim ve ayakkabı yard..
Cuma Hutbelerinde “Ailemiz: Huzur Ve Güven Kaynağımız” konusu işlendi...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=