Lütfen bekleyin..



Umut Kervanından Yemen çağrısı

16 Kasım 2018, 09:15 - Okunma: 1541

İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği (Batman Umut Kervanı), açlıktan ölümlerin durdurulamadığı, bulaşıcı hastalıkların yanı sıra, saldırılarla her gün ölümlerin yaşandığı mazlum coğrafya Yemen halkı için yardım çağrısında bulundu.

Batman Umut Kervanı, açlıktan ölümlerin yaşandığı yetim ve ihtiyaç sahibi Yemen halkı için yardım çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, Yemen'de büyük bir insanlık krizinin yaşandığını belirterek, tüm hayırseverleri açlık felaketiyle karşı karşıya kalan Yemen'e destek vermeye çağırdı.

Yemen'de her gün çocukların açlıktan öldüğünü vurgulayan Işık, "Umut Kervanı olarak hem yurtiçinde hem de yurtdışında hayırseverlerimizden gelen yardımları mağdur ve muhtaçlara ulaştırmaktayız. Şu an Yemen'de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Her gün çocuklar ve kadınlar ölmektedir. Bu ölümler de ya açlıktan ya da hastalıktan olmaktadır. Orada bir insani kriz mevcuttur, bu yüzden bizler buna sessiz kalamayız." dedi.

"Buna duyarsız kalamayız"

Yemen'deki insanlık dramına sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Işık, "Hem insanlık anlamında hem de Müslüman olmamız hasebiyle bizler Yemen'deki duruma sessiz kalamayız. Umut Kervanı olarak tüm hayırseverlere çağrıda bulunuyoruz; Yemen'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayalım, Yemen'deki kardeşlerimize sahip çıkalım. Yardımlarla oraya destek çağrısında bulunuyoruz. Özellikle çocuklar orada yeterince beslenemediklerinden dolayı gelişemiyorlar, bu yüzden hastalık kapıyorlar ve ölüyorlar. Bizler buna duyarsız kalamayız." diye konuştu.

"Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir"

Yemen halkına sahip çıkılması gerektiğini yineleyen Işık, "Peygamberimiz, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' hadisi şerifiyle hareket ederek Yemenli kardeşlerimize sahip çıkalım. Yine Peygamberimiz, 'Yarım hurma dahi olsa kendinizi ateşten koruyunuz' diye buyurmaktadır. Hayırseverlere çağrımız, gelin hep beraber Yemen'e sahip çıkalım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=