Lütfen bekleyin..



Emeklilerin beklediği aile sağlığı merkezi açıldı

12 Aralık 2018, 20:23 - Okunma: 5930

Batman’da Emekli TOKİ Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Emekli TOKİ Konutları Kardelen Mahallesinde yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa, Vali Hulusi Şahin, İl Sağlık Müdürü Osman Sünger, Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Vali Hulusi Şahin 'hayırlı olsun' dileklerinde bulunarak davetlilerle birlikte kurdeleyi kesti. Sağlık merkezini gezen Vali Şahin'e İl Sağlık Müdürü Osman Sünger bilgi verdi.

Sünger, "Birinci basamak temel sağlık hizmetleri kapsamında ve daha etkin bir sağlık hizmetine yönelik olarak sağlık merkezini açtık. Yaklaşık 890 bin TL'ye mal oldu. Sağlık Bakanlığına talebimiz olmuştu. 6 ayda tamamlandı. Şu an 2 birimden oluşuyor; ama nüfus artışı ve ihtiyaca göre 7 birime çıkarılabilecek şekilde inşa edildi.” diye konuştu.

Aile Sağlığı Merkezinde ilk aşamada 2 hekim ve 2 hemşire görev yapacağı, nüfus artış hızına göre 7 hekime kadar artırılmasının planlandığı belirtildi. Merkezde; hasta muayenesi, enjeksiyon-pansuman, laboratuar tetkikleri, gebe-lohusa-sağlam-çocuk takipleri, aşılama hizmetleri, aile planlaması, küçük cerrahi müdahaleler gibi birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri verilecek.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

25 bin personel alınacak

25 bin personel alınacak

25 bin personel alınacak

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=