Lütfen bekleyin..



Emekliler Derneği: "7 bin konuta daha ihtiyacımız var"

18 Mart 2019, 12:24 - Okunma: 2535

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, "50 Bin Sosyal Konut Projesi" kapsamında Batman'da da yaklaşık 600 konut yapılacağını ancak, emekliler için 7 bin konuta daha ihtiyacın olduğunu söyledi.

Batman'da maddi durumu düşük, ev sahibi olmayan binlerce emeklinin olduğunu belirten Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yapılan konutlar dışında emekliler için 7 bin konuta daha ihtiyacın olduğunu söyledi.

Batman'da emekliler için bin 473 konut yapan TOKİ, Batman Emekliler Derneğinin girişimleri ile ikinci kez konut yapmaya hazırlanıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, "50 Bin Sosyal Konut Projesi" kapsamında Batman'da da yaklaşık 600 konut yapılacağını aktardı.                                        

Kentte maddi durumu düşük, ev sahibi olmayan binlerce emeklinin olduğunu belirten Ekmen, emekliler için yapılan konutların dışında 7 bin konuta daha ihtiyaç olduğunu kaydetti.

"Konutlardan emekliler, engeliler ve şehit, gazi yakınları faydalanabilecek"

Yapılacak olan konutlardan faydalanabilecekler ve başvuru tarihleri hakkında bilgi veren Ekmen, "Konutlar Batı Raman bölgesinde yapılacak. Müracaat tarihleri; emekliler için 25 Mart-5 Nisan tarihleri, yüzde 40 engelli bireyler için 8 Nisan-12 Nisan tarihleri, şehit, gazi ve aileleri için 15 Nisan-19 Nisan tarihleri arasında alınacak. Müracaat sırasında 2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar için 1000 TL kayıt parası alınacak. Çeşitli nedenlerle projenin gerçekleşmemesi veya hak sahibi olunamaması durumunda bu para, sahibine iade edilecek." ifadelerini kulandı.  

"7 bin konuta daha ihtiyaç var"

Şehirde maddi durumu düşük çok sayıda emeklinin olduğunu vurgulayan Ekmen, "İlimizde binlerce maddi durumu düşük, ev sahibi olamamış emekliler var. Bu yüzden bu konu üzerinde eğilmeliyiz. Siyasiler, sivil toplum kuruluşları, basın, milletvekillerimiz ile elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım. Bu yüzden ilimize yapılan konutlar dışında 7 bin konuta daha ihtiyacımız var." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valisi Ekrem Canalp, Tapu ve Kadastro 7. Bölge (Diyarbakır) Müdürlüğ..
Batman Organize Sanayi Bölgesi’ne ek olarak yapılacak Raman OSB’nin imar ça..
Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman merkez İluh Deresi Islah Projesi kapsamı..
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yere..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı katıldığı RUDAW TV canlı yayınında yaptı..
Batman'da nedeni bilinmeyen yangın, ekili buğday tarlalarını küle çevir..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=