Lütfen bekleyin..



114 okula 'Beslenme dostu ve beyaz bayrak' sertifikası

18 Ekim 2019, 13:20 - Okunma: 4412

Batman'da öğrencilerin sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi, hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması kriterlerini yerine getiren 114 okula törenle sertifika verildi.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı "Okul Sağlığı Programı" kapsamında yapılan protokol gereği hayata geçirilen "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerin sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi, hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması kriterleri yerine getiren 114 okula düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

İl Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen törende sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapıldı.

Sertifika törenine Vali Yardımcısı Tuğba Polat, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile okul yöneticileri katıldı.

Günün önemine binaen birer konuşma yapan Vali Yardımcısı Tuğba Polat, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran sağlıklı beslenme, obezite ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekti.

İl Sağlık Müdürü Pamukçu yaptığı konuşmada, öğrencilere sağlıklı beslenme ortamın oluşturmasının teşvik edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Öncelikle öğrencilerimizin sağlıklı ve temiz bir okul ortamında eğitim görebilmeleri için, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 'Beyaz Bayrak Projesi' uygulamaktayız. Bu kapsamda belirlenmiş kriterleri karşılayan okullarımız 'Beyaz Bayrak'la ödüllendirilmektedir. 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde bu kriterleri taşıyan 56 okul sertifika almaya hak kazanmış, ilimizde toplam Beyaz Bayrak Sertifikası alan okul sayısı ise 243 olmuştur. Bakanlığımız tarafından 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' çerçevesinde yürütülmekte olan Beslenme Dostu Okul Projesi ile okulların öğrencilere sağlıklı beslenme ortamları oluşturmasının teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Bu program doğrultusunda 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde 57 okul sertifika almaya hak kazanmış olup, ilimizde toplamda şu ana kadar 156 okul 'Beslenme Dostu Okul Sertifikası' almıştır." (İLKHA)






  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=