Lütfen bekleyin..



Fıstık ağaçları dikilecek gerekçesiyle meşe ağaçları sökülüyor

18 Aralık 2019, 14:18 - Okunma: 1265

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Oğuz (Şimze) ile Kesiktaş (Sine) köyleri arasında bulunan mera alanındaki meşe ağaçları köylüler tarafından kökünden sökülüyor.

​Batman’da köylüler mera alanında bulunan meşe ağaçlarını, fıstık ağaçları dikecekleri gerekçesiyle yerinden söküyor.

Edinilen bilgilere göre, Oğuz ile Kesiktaş köyleri arasında bulunan Alaca mevkiinde köylüler, devlet arazisi olan meralardaki meşe ağaçlarını kaçak yollarla yerinden söküyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz 177 Orman İhbar Hattı ve Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri o mevkide ormanlık alanın bulunmadığını söz konusu alanın Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne ait mera bölgesi olduğunu ifade ettiler.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Mera Birim yetkilisi ise gelen ihbarları değerlendirdiklerini ve jandarmanın müdahalesinin ardından suçu işleyenlere cezai işlem uygulandığını söyledi.  (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da yenilenebilir enerjiyle hayata geçirilen proje, atıl su kuyul..
Batman'da hayata geçirilmesi planlanan 1100 dekarlık Tarıma Dayalı Sera..
Batman'ın Sason ilçesinde kültür mantarı hasadı başladı. Hazirana kadar..
Buğday ekimine başlayan çiftçiler, yağışların yetersizliği ve yükselen gird..
Batman'da pamuk veriminin çevre illere göre yüzde 50 daha yüksek olduğu..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri, öğrencilerin s..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=