Lütfen bekleyin..



Çocuklar izin günlerinde harçlıklarını muhtaçlar için Umut Kervanına bağışladı

14 Mayıs 2020, 22:35 - Okunma: 1300

Batman'da sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı 3 kardeş, biriktirdikleri harçlıklarını muhtaçlara verilmek üzere Umut Kervanına bağışladılar.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında, sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar, uzun bir aradan sonra yeniden sokağa çıktı.

Sokağa çıkmaları kısıtlanan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar, dün 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile dışarı çıkarak doyasıya eğlendi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman'da da çocuklar, park ve bahçelere giderek güneşli havanın tadını çıkardılar.

Kimi çocuklar da eğlenmek yerine ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmanın telaşı içerisine girdi. Batman'da ikamet eden 3 kardeş, biriktirdikleri harçlıklarını muhtaçlara verilmek üzere Umut Kervanına bağışladılar.

[Çocuklar izin günlerinde harçlıklarını muhtaçlar için Umut Kervanına bağışladı]

Yaşları 6, 10 ve 13 olan Argun kardeşler, büyüklere adeta bir ders niteliği taşıyan örnek bir davranış sergilediler.

Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık, çocukların izin günlerinde bile muhtaçları düşünmelerinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Işık, "Muhammed, Muhammed Munis ve Zeynep Argun adlı minik yavrularımız, dışarı çıkma izinlerinin olduğu günde kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını muhtaçlara ulaştırmak için bize bağışladılar. Umut Kervanına gelen minik kardeşlerimizin bu anlamlı davranışları bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir." diye konuştu.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, evliliklerin günümüzde zorluk..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Beşiri’ye bağlı Atbağı Köyü’nde balkon ..
Psikolog Yasir Atalay, okulların kapanmasıyla birlikte çocukların teknoloji..
Cuma Hutbelerinde “Düğün Yapmanın da Bir Âdâbı Vardır” konusu işlendi...
Yaz aylarının kavurucu sıcaklarının etkili olduğu Batman'da, serinlemen..
Batman Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca şehir içi otobüs hizmetlerini ücr..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=