Lütfen bekleyin..



Covid-19, grip aşısına talebi artırdı

21 Eylül 2020, 12:17 - Okunma: 4255

Coronavirus salgınından korunmak için insanlar kendilerince önlem almaya başladı. Yaklaşan kış aylarıyla birlikte artacak grip vakaları için bağışıklık sistemlerini güçlendirici ilaçlara yönelen vatandaşlar eczanelerin yolunu tuttu.

Covid-19’da yaşanan artış Batman'da vatandaşların grip aşısına yoğun ilgi göstermesine neden oldu. Uzmanların grip aşısı için önerilerde bulunması eczanelerde yoğunluğun oluşmasına sebep oldu.

Grip aşısının kendilerine daha ulaşmadan yüzlerce kişinin isim ve telefonlarını bırakarak talepte bulunduğunu belirten eczacılar, henüz kış gelmeden vatandaşların aşı yapmak istediğini söylediler.

Covid-19 nedeniyle büyük oranda grip aşısına talebin olduğunu vurgulayan eczacılar, bu kez talebi karşılayabilmenin telaşı içerisine girdiklerini ifade ettiler.

"Ailece aşı yaptırmak isteyenler var"

Pandemiden dolayı vatandaşların sürekli grip aşısını sorduklarını ve telefonla arayarak bütün aile bireyleri için isim yazdıranların olduğunu ifade eden eczane teknikeri Mahsum Gün, "Sağlık Bakanlığının da bu sene herkesin grip aşısı yapması için öneride bulunmasından dolayı rağbet arttı. Kimileri eczaneye geliyor, kimileri de telefonla arayıp grip aşısı için isim ve telefon numaralarını yazdırıyorlar. Ailece yaptırmak isteyenler var. Bizde aşıların gelmesini bekliyoruz. Henüz depolarda aşı yok. Önümüzdeki aydan itibaren aşıların gelmesini bekliyoruz. Normal zamanlarda ekim ve kasım aylarında aşılar yapılıyor. Ama bu sene pandemiden dolayı vatandaş erkenden yaptırmak istiyor." ifadelerini kullandı.

Covid-19, grip aşısına talebi artırdı

"Aşılar yetersiz kalabilir"

Daha aşılar gelmeden geçen yıla nazaran neredeyse 4 katı talep olduğunu belirten eczane teknisyeni Cuma Tola ise şunları söyledi:

"Pandemiden dolayı grip aşısına maalesef geçen yıla oranla çok fazla bir talep var. Geçen yıl boyunca 100 veya 150 aşı talebi olurken pandemiden dolayı daha aşılar gelmeden şu ana kadar yaklaşık 400 kişi bize isim ve numaralarını bırakarak aşı talebinde bulundular. Eczane olarak bu kadar talebe nasıl cevap vereceğimizi bilmiyoruz. İlaç depolarından bize ulaşan bilgiler şu yönde aşı firmalarının Türkiye'ye aşı sevkiyatının yeterli düzeyde olmayacağı yönünde olduğudur. Bize ise ne kadar aşı verileceğini de bilemiyoruz. Geçen yıl 75 liraya veriyorduk. Aşılar daha gelmediği için fiyat belli değil."

Covid-19, grip aşısına talebi artırdı

"Grip aşısını tavsiye etmiyorum"

Aşıyı tavsiye etmediğini, en iyi tedavinin doğal beslenme ve kalabalıktan uzak durmak olduğunu ifade eden vatandaş Mesut Taymur, "Şu anda eczanelerde grip aşısı bulamadığımız gibi kullanılmasını da tavsiye etmiyorum. Çünkü daha Covid-19 hastalığının herhangi bir tedavisi yok. En iyisi sağlıklı beslenmek, evde kalmak ve elimizden geldiğince kendimiz ve yaşlılarımız dışarı çıkmayarak dikkat etmeliyiz. Zaten gribin bir tedavisi yok. Aşı sadece gribi erteliyor." ifadelerini kullandı.

Covid-19, grip aşısına talebi artırdı

"Önlem amaçlı ailece grip aşısı olmak istedik”

Eczanede grip aşısı bulamadığı için kendisi ve bütün ailesinin ismini yardırdığını belirten bir diğer vatandaş Şerefhan Kuyumcu, "Grip aşısı almak için eczaneye geldim. Ellerinde aşı olmadığı için kendim ve ailemin ismini yazdırdım. Grip aşı eczaneye daha gelmemiş. Pandemiden dolayı önlem amaçlı ailece grip aşısı olmak istedik. Adımızı yazdırdık, aşının gelmesini bekleyeceğiz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=