Lütfen bekleyin..



Batman İl Sağlık Müdürlüğünden ebeveynlere uyarı ve tavsiyeler

22 Eylül 2020, 14:20 - Okunma: 5797

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu yaptığı açıklamada, öğrenci velilerine önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Eğitim-öğretim döneminde anne ve babaların dikkat etmesi gereken bir takım önemli konuların olduğunu anımsatan Pamukçu, “Dün ilkokul 1. sınıf ve anaokullardan başlayarak okullar açıldı. Öğretmen ve öğrencilerin hasreti bir nebze de olsa giderildi. Bu dönemde anne ve babaların dikkat etmesi gereken konular var. Çocuklar mutlaka maskeli olarak okula gitmeli ve çantalarında yedek maske olmalıdır. Özellikle teneffüs arası, okul giriş çıkışı gibi yoğun etkileşimlerin olduğu zaman ve yerlerde, sosyal mesafe kurallarına mutlaka uyulmalıdır.” dedi.

Çocukların genel temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Pamukçu, “Mümkünse çocuklarımızın, çantasına küçük el dezenfektanı bırakılmalı ve sık sık el yıkama tavsiye edilmelidir. Mümkün olduğunca, çocukları anne ve babalar okula bırakmalı, servisle gidip gelen öğrenciler sık kullanılan yüzeylere dokunulmaması konusunda uyarılmalıdır. Ayrıca okul dönüşü çocuklarımıza banyo ve el temizliği mutlaka yaptırılmalıdır.” diye konuştu.

Herhangi bir hastalık durumunda çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini belirten Pamukçu, “Öksürük, ateş, halsizlik, iştahsızlık gibi soğuk algınlığı belirtileri bulunan çocuklar, okula gönderilmemeli, geciktirmeden sağlık tesislerimize başvurmaları sağlanmalıdır. Eğitimin kesintisiz devam etmesi alacağımız tedbirlere bağlıdır. Tüm çocuklarımıza sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı dilerim.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=