Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin il başkanlığına yeniden seçildi

01 Kasım 2020, 18:33 - Okunma: 21433

Batman 3'üncü olağan kongresinde İl Başkanı Davut Şahin, yeniden il başkanlığına seçildi.

Spor tesisinde gerçekleştirilen kongrenin oturma düzeni sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek tertiplendi. Kongreye katılan partililerin ve davetlilerin alana girişlerinde maske hediye edildi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam'ın katılımıyla gerçekleştirilen olağan kongre yapılan seçimle sona erdi. Seçimde tek aday olan Batman İl Başkanı Davut Şahin, parti delege üyelerinin tüm oylarını alarak yeniden il başkanlığına seçildi.

Kongre öncesi bir konuşma yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, ilde parti olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardı, sorunlara dikkat çekti.

Görev süresince şehrin değinmedikleri neredeyse hiçbir sorununun kalmadığını belirten Şahin, nüfusu 600 bini aşmış, 30 yıldır il olan Batman’ın ciddi ve birikmiş sorunlarının olduğunu vurguladı.

“Şehrimizin sorunları birikmiş durumda”

HÜDA PAR olarak sorunların çözümü için her zaman sahada olduklarını ifade eden Şahin, “Sorunların çözümü için ilgili kurumlar nezdinde, bu sorunları raporlayıp Genel Merkezimize sunmak ve Ankara'da meclis nezdinde takip edilmesi için ciddi girişimlerimiz oldu. Batman 20 yıldır merhum Salih Gök'ten bu yana belediyecilik hizmetleri anlamında ciddi bir hizmet görmediğini müşahede etmekteyiz. Dolayısıyla bu anlamda dezavantajlı bir durumdayız. Dolayısıyla da şehrimizin problemleri büyümüş ve sorunları birikmiş durumdadır.” dedi.

“Sağlık sektörü önceliklidir”

Şehrin birçok sorunun halen daha çözüm beklediğini kaydeden Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

"Daha önce dile getirdiğimiz ve çözümüne katkı sunmaya çalıştığımız başlıca sorunlar şunlardır; bizim için öncelikli meselelerden bir tanesi, en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi Batman'daki sağlık sektörü sıkıntılarıdır. Kamu hastaneleri bakımından 600 bini aşmış bir Batman halkı için şu anda mevcut 350 yatak kapasiteli bir Bölge Hastanemizin dışında birde Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi mevcuttur. İkisi de mevcut şartlarda çok yetersiz durumdadır."

“Uyuşturucu illetinin önüne geçmemiz gerekiyor”

Kentin bir diğer önemli sorunlardan birinin de madde bağımlılığı olduğuna dikkat çeken Şahin, "Dile getirdiğimiz diğer sorun ise uyuşturucu bağımlığı sorunudur. Batman'da maalesef uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara kadar düştüğü söz konusudur. Bu sorunu da sık sık dile getirdik. Bunun için sürekli sahalardayız, görüşmediğimiz neredeyse hiç kimse kalmadı. Gençlerimizi bu illetten kurtarmak için gece gündüz bütün teşkilatımızla durmadan çalışıyoruz. Bütün siyasi partiler, STK'lar ve bu konuda katkı sunabilecek her kim varsa el ele verip özel bir birim kurmak suretiyle bu uyuşturucu illetinin önüne geçmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

“Batman’ımız için koşmaya devam edeceğiz”

Bazı mahallelerin belediyecilik hizmetinden yoksun olduğunu belirten Şahin son olarak şunları söyledi:

"Batman 30 yıldır il olmasına rağmen kentin birçok mahallesi 30-40 yıl öncesinin durumundadır. Bu mahallelerde neredeyse belediyecilik hizmetleri noktasında taş üstende taş konulmuş değildir. Bu Batman’ın bir ayıbı ve büyük bir kaybıdır. Bir diğer sorun ise şehir içi trafik sorunudur. Büyük bir sorun haline gelmiştir. Bu sorun hal edilmelidir. Gelişmemiş mahallelerimizin refaha kavuşması için ciddi bir kentsel dönüşüm projesinin uygulanması gerekmektedir. Görevimiz süsesinde Batman’ımız için bütün teşkilatımızla koştuk, koşuşturduk ve koşmaya da devam edeceğiz inşallah."(İLKHA)

Resimleri büyütmek için üzerine tıklayınız...

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=