Lütfen bekleyin..



Öğrencilere bisiklet desteği

16 Ekim 2015, 10:20 - Okunma: 3068

Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından fiziksel aktiviteyi teşvik projesi kapsamında ortaokul öğrencilerine bisiklet desteği verildi.

Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” çerçevesinde fiziksel aktiviteyi teşvik projesi kapsamında ortaokul öğrencilerine törenle bisiklet desteği veridi.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde gerçekleşen törene, İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Halk Sağlığı Müdürü Vecheddin Acar, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden idareciler, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Halk Sağlığı Müdürü Vecheddin Acar, “Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ çerçevesinde, okullarda çocuklarımıza ve gençlerimize düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmaya çalışılmaktadır. Sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için fiziksel aktivitenin arttırılmasına yönelik çalışmalar Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından devam ettirilmektedir.” dedi.

Acar, bu amaçla bu yıl Batman’da bisiklet modülü dersini uygulayan ve okul bahçeleri bisiklet uygulama dersine uygun olan her okula 10’ar adet olmak üzere, 18 okula toplam 180 adet bisiklet alındığını belirtti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=