Lütfen bekleyin..



“Topraksız Tarım Serası” hayata geçirildi

14 Kasım 2020, 16:50 - Okunma: 1123

Batman Üniversitesi tarafından “Topraksız Tarım Serası” hayata geçirildi.

Vali Hulusi Şahin, GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin desteği ile Batman Üniversitesi tarafından oluşturulan “Topraksız Tarım Serası” açılış törenine katıldı.

Batman Üniversitesinin Batı Raman yerleşkesinde bulunan seranın açılışında konuşma yapan Vali Şahin, kentte seracılığın hızlı bir şekilde geliştiğini söyledi.

Şahin, “Seracılık yaklaşık on yıldır Batman’da çok hızlı gelişim göstermektedir. Birim alanda çok yüksek getirisi olan topraksız tarım serası yöntemi, üniversitemizin de desteğiyle tarıma elverişli toprakları olan ilimizde mutlaka geliştirilmelidir. Ziraat Odası, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Üniversitemizin işbirliği ile yürüttüğümüz tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili sonuç veren çalışmaların da, bilimsel tarım çalışmalarına ivme kazandıracağına inanıyorum.” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Vali Şahin, katılımcılarla birlikte söz konusu serada incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında uzmanlardan bilgi aldı.(İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da seracılıkla geçimini sağlayan köylüler, salatalık hasadına ba..
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekiplerince, iç sularda av ..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Fıstık Entegre Mücadelesi kap..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Batman'da ürün yelpazesin..
Batman'da büyükbaş hayvancılık her geçen gün kan kaybediyor. İmara açıl..
Batman'da büyükbaş hayvan küpeleme yetkisi Damızlık Sığır Yetiştiricile..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=