Lütfen bekleyin..



Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi hasta kabulüne başladı

15 Aralık 2020, 17:26 - Okunma: 5771

Batman İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Hakan Pamukçu, yaptığı açıklamada, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugün itibariyle hasta kabulüne başladıklarını söyledi.

Hastaneyle ilgili bilgi paylaşan Pamukçu, 810 yataklı hastanede ilk etapta 19 poliklinik hizmetinin vereceğini aktardı.

Kademeli olarak belli branşlarda hasta kabulünün yapılacağı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bölge illere de hizmet verecek kapasiteyle donatıldığını vurgulayan Pamukçu şöyle devam etti:

"5 Çocuk polikliniği, 3 kadın doğum polikliniği, perinatoloji polikliniği, jinekolojik onkoloji polikliniği, çocuk allerji ve immünoloji polikliniği, çocuk nöroloji polikliniği, 4 cildiye polikliniği, 3 çocuk psikiyatri polikliniklerine hasta kabulünün yapılmaya başlandığı hastanemizde, diğer birimlerin taşınma sürecine de peyderpey devam edilecektir. İlimizin ilk 3'üncü basamak hastanesi olan sağlık tesisimiz hem bölge halkına hem de bölge illerine de hizmet verecek kapasiteyle donatılmıştır."

Açıklamasının devamında Pamukçu, "Toplam nitelikli yatak kapasitesi 810,111 bin metrekare kapalı alanı, 215 uzman hekimi, bin 200 sağlık personeli olmak üzere toplam 2 bin 500 personeli, 170 poliklinik oda sayısı, 18 ameliyathane salonu, 130 yoğun bakım yatağı, 14 yan dal branşı ve 20’ye yakın özellikli sağlık hizmeti birimi ve son teknolojik tıbbi cihaz donanımları ile halkımızın hizmetine sunulan yeni hastanemiz ile ilimizden sevk gereklilikleri en aza indirgenecek ve sağlık turizminin de ilimizde gelişmesini sağlayacaktır. İlimizde bulunmayan, uzmanlık dallarında da hekim ve sağlık çalışanı istihdamı sağlayarak, İlimizin içinde bulunduğu bu konudaki nitelikli sağlık hizmeti verme potansiyelini daha da ileri taşıyacaktır." dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nd..
Eczane Teknisyenleri Derneği Batman İl Başkanı Mehmet Can Mikyas, 26 Nisan ..
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan Onkoloji ..
Son zamanlarda artan kalp krizi vakalarına dikkat çeken Dr. Mohamad Navvar ..
Batman İl Sağlık Müdürlüğü Beşiri İlçe Devlet Hastanesi'nde "Doğal..
Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Murat Solmaz, Ulusal Kanser Haftası..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=