Lütfen bekleyin..



Batman'da Coronavirus’e karşı aşılama başladı

14 Ocak 2021, 11:25 - Okunma: 3408

​Batman İl Sağlık Müdürlüğü, bakanlığın tüm hastanelerde gönderdiği Covid-19 aşısı uygulaması genelgesi doğrultusunda aşılama çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu ve Özel Hastaneler ile Toplum Sağlığı Merkezinde ve ilçe Devlet Hastanelerinde 'Aşı Uygulama Odası' oluşturup aşı uygulamalarının yapılacağı hastanelerde tüm tedbirler alındı.

Aşılama çalışmalarıyla ilgili Sağlık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Aşı odaları, aşı için gelenlerin diğer hastalarla temas etmemesi için polikliniklerden uzak bir noktada oluşturulmuştur. Aşı olanlara, aşının ardından herhangi bir olumsuz durumda müdahale edilmesi için aşı odalarının yanında müdahale odası da bulunmaktadır. Öncelikle sağlık personeli aşılanacaktır. Hastalar birbiriyle temas etmeyecek şekilde gelip aşılarını olabileceklerdir.” denildi.

“30 dakika gözetim altında kalınıyor”

Açılamada, “Yan etki ya da alerji durumunda müdahale etmek amacıyla aşı yapıldıktan sonra 30 dakikalık sürenin hastanede geçirilmesi önerilmektedir. Olumsuzluk yaşanması halinde aşı polikliniklerinin hemen yanında müdahale odası ve gerekli ilaç bulundurulmaktadır. Kişiler e-Nabız üzerinden veya AŞILA yazıp 2023’e SMS göndermeleri halinde aşı yapılmasına uygun olanlar MHRS üzerinden randevu alarak aşı yapabileceklerdir.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=