Lütfen bekleyin..



Gercüş’te 900 genç meslek sahibi oldu

10 Mart 2021, 14:11 - Okunma: 804

Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, yaptığı açıklamada, çiftçi eğitim ve ivinasyon merkezinde eğitim alan 900 gencin meslek sahibi olduğunu söyledi.

Gercüş Ziraat Odası Başkanlığı Çiftçi Eğitim ve İvinasyon Merkezinin Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğine sahip olduğunu belirten Öner, merkezde mesleki eğitimlerle gençlere sahip çıktıklarını, onları meslek sahibi yaptıklarını ifade etti.

Öner “Bu eğitimler süresince eğitim gören genç kardeşlerimiz günlük 30 TL ile ücretlendirilip ödemeleri İŞKUR tarafından ödeniyor. Bu sayede gençlerimiz uyuşturucu batağına girmekten kurtuluyor. Gençlerimizin ekonomilerine eğitimleri boyunca katkıda bulunuluyor. Eğitimlerimiz uzun süreli 5 ila 8 ay arasında olmaktadır. Bu sayede hem gençlerimize sahip çıkıyoruz hem de meslek sahibi olarak ülke ekonomisine de katkıda bulunuluyor.” dedi.

İki sene içerisinde yaklaşık 900 genci meslek sahibi yaptıklarını aktaran Öner “Bu genç kardeşlerimizin 400’e yakını genç bayan kardeşlerimizden oluşmaktadır. Biz gençlerimize ülkesine katkı sağlayan, ülke üretimine ve ekonomisine daha çok faydalı olma yolunda her zaman sahip çıkacağız ve çıkmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=