Lütfen bekleyin..



Batman’da Teknokafe hizmete açılıyor

25 Mart 2021, 10:09 - Okunma: 4763

Batman’da gençlerin yeni dijital dünyaya adaptasyonunu sağlamak ve gençlere yeni ufuklar açmak amacıyla, Batman Stratejik Araştırmalar Derneği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri destek programı kapsamında Teknokafe açıldı.

Proje ile ilgili olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’i makamında ziyaret eden proje koordinatörü Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, 14 yaş ve üstü gençler için ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlik ve eğitimlere katılmaya davet etti. 

Projenin önemine ve gençlerin gelişimine dikkat çeken Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, gelişen teknolojiyle beraber yeni iş alanları oluşturma fırsatı bulacaklarını ve küreselleşmiş dünyada basit iş fikirlerinin çok hızlı büyümeye olanak sağlayacağını söyledi.

Özperk “Geliştirilen teknolojik ürünler ya da yazılımlar internet kullanılarak çok hızlı bir şekilde milyonlara ulaştırılabilmektedir. Bu şekilde ürünlerin ticari karşılığı diğer alanlara göre çok daha hızlı olabilmektedir. Bu yeni dijital dünyada gençlerin adaptasyonunu artırmak ve gençlere yeni ufuklar açmak amacıyla ilimizde Stratejik Araştırmalar Merkezi adlı dernek bünyesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile Teknokafe hizmete açılmıştır. 14 yaş üstü herkes ücretsiz bir şekilde faydalanabilir.” dedi. 

Projeyle gençlerin kendilerini her alanda geliştireceklerini belirten proje koordinatörü Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, 14 yaş ve üstü gençlerin eğitimlere mutlaka katılım sağlamalarını istedi.

Ertuğrul “Teknokafe girişim, hibe ve fon kaynakları, fikri ve sanayi haklar, yazılım, yapay zeka ve benzeri konularında eğitimlerin düzenlendiği, gençlerin bir araya gelip beraber robotik, yazılım ve teknoloji gibi alanlarda güncel gelişmelerin takip edilebildiği, çevre üniversitelerde eğitim veren akademisyenlerin veya teknoloji ve yazılım alanlarında faaliyet yürüten iş adamlarının katılacağı söyleşi programlarının düzenlendiği ve başta satranç olmak üzere zeka oyunlarına ilişkin ödüllü etkinliklerin düzenlendiği, bir eğitim ve buluşma noktası olacaktır.” diye konuştu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=