Lütfen bekleyin..



Gençlerin girişimcilik sertifikaları törenle verildi

28 Mart 2021, 13:30 - Okunma: 4607

‘TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek’ Projesi kapsamında düzenlenen girişimcilik eğitimini tamamlayan gençlere sertifikaları Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Törende eğitimi tamamlayan gençlere girişimcilik sertifikaları Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Batman Vali Yardımcısı Tuba Polat, Batman Üniversitesi Genel Sekreteri Lütfü Karakoyunlu, DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı ve Batman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofis Koordinatörü Musa Kılıç tarafından takdim edildi.

Sertifika takdim töreninde konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Necmettin Sezgin, “Gençlerimizin kariyer ve meslek seçimlerini önemsiyoruz. Bu etkinlik, gençlerimizin girişimcilik ruhunu ortaya çıkaran, onların yeteneklerini ve hayallerini nasıl projelendirerek hayata geçireceklerini öğretmesi anlamında önemlidir. Batman Üniversitesi olarak sosyal ve topluma faydalı olabilecek her türlü etkinliğe paydaş olmaya hazırız. Şunu unutmayın ki şu anki büyük bütün firmalar bir zamanlar yoktu. Bu noktalara gelebilmişlerse mutlaka belirli süreçlerden geçmişlerdir. Sizin kendinize güveniniz ve girişkenliğiniz kuracağınız firmayı veya çalışacağınız firmayı önemli noktalara yükseltecektir.” dedi.

Törende konuşan Batman Vali Yardımcısı Tuba Polat, “Kendimizi küçük görmemeliyiz. Başlarken; geriyim, taşradayım diye düşünmeyin. Ama emin olun azmettikten sonra bir şeyleri hedefledikten sonra emin olun her şey gerçekleşiyor. Daha evvel görev yaptığım yerlerde kalkınma ajanslarını oralarda tanıdım ve oradaki uzman arkadaşların ne kadar gelişmiş olduklarını gördüm. Projelerinizin detaylarını değerlendirdiğiniz zaman sizlere çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum.” diye konuştu.

DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı ise şunları söyledi: "DİKA olarak genç istihdamı desteklemeye yönelik olarak üç yıllık bir etüt çalışmasından sonra ortaya çıkan bir program, Avrupa Birliği’nin desteklediği dış kaynaklı bir fon 40 milyon TL değerinde bir proje hayata geçirdik. Bölgemiz açısından çok faydalı olacaktır. Özellikle sevgili gençlere şunu ifade etmek isterim. Bundan önce de sonra da muhakkak buna benzer eğitimler olacak. Gençlere çok işler düşüyor."

Protokol konuşmalarının ardından girişimcilik eğitimini tamamlayan gençlere sertifikaları törenle takdim edildi.(İLKHA)






  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
İstihdamın artırılması, iş gücü piyasasının ihtiyaçlarının doğru şekilde be..
Ekonomist Nurullah Çiftçi, altın fiyatlarında yaşanan sert yükseliş ve ani ..
Batman'da depolarda bekleyip değer kaybedecek kıyafetleri uygun fiyatla..
İŞKUR'un dezavantajlı gruplara yönelik kendi işini kurma hibe desteği k..
HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, altın fiyatlarındaki hızlı yükseli..
Batman Defterdarlığı, 2026 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) birinci taks..

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=