Lütfen bekleyin..



SGK’dan prim borcu olanlara uyarı

26 Ekim 2015, 15:41 - Okunma: 2682

SGK Batman İl Müdürlüğü, prim borcu olan vatandaşların 2 Kasım tarihine kadar il müdürlüklerine başvuruda bulunması gerektiğini hatırlattı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Batman İl Müdürü Alaattin Ökten, prim borcu olan vatandaşların 2 Kasım tarihine kadar borçlarını ödemediği takdirde torba yasayla getirilen yapılandırma imkânından yararlanmayacağını söyledi.

Genel Sağlık Sigortası borcu olanların, torba yasayla getirilen yapılandırma imkânından yararlanmak için 2 Kasım’a kadar SGK İl Müdürlüklerine başvurmalarını isteyen Ökten, borçların 6-9-12-18 ay taksitle ödenebileceğini vurguladı.

Ökten, “Torba yasa ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlara getirilen önemli imkândan yararlanmak için tanınan sürede sona yaklaşıldı. GSS prim borcunu yapılandırmak isteyenlerin, 2 Kasım günü mesai saati bitimine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurusunu yapması gerekiyor. Geçmişte gelir testine girmediği için tavandan çıkan borcu biriken ve 30 Eylül'e kadar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurup teste girerek bunu önemli ölçüde azaltanların da yapılandırma için 2 Kasım'a kadar SGK'ya başvurması gerekiyor.” (İLKHA)

Etiketler : sgk, prim borcu,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
İkinci el araç piyasası durgunluk yaşıyor. Ticaretlerinin durma noktasına g..
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, KOSG..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, yaptığı yazılı açıklamada, Girişimcil..
Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Kaya İlhan Çetinkaya, Batman&..
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası, esnafın pos kesintilerinde indirim yapıl..
Altın fiyatlarının son bir yılda yüzde 80 oranında artığını belirten kuyumc..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=