Lütfen bekleyin..



Arı üreticilerine yüzlerce kovan dağıtıldı

18 Mayıs 2021, 14:40 - Okunma: 654

Batman'ın Kozluk ilçesinde arıcılığın geliştirilmesi amacıyla arı üreticilerine yüzlerce arı kovanı dağıtıldı.

Kozluk Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından "Arıcılılarla el ele, organik arıcılık projesi" kapsamında 30 arı üreticisine içinde arıların bulunduğu 20'şer kovan dağıtıldı.

Dağıtıma; Kozluk Kaymakamı Eyyüp Güngör, İlçe Tarım Müdürü İsmail Hakkı Sağlam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nezir Sevim, kooperatif başkanları ile arıcılar katıldı.

Kura ile arı kovanlarının hak sahiplerine dağıtılmasının ardından Kozluk Kaymakamı Eyyüp Güngör, yaptığı konuşmada, ilçede arıcılık faaliyetlerinin desteklenmeye devam edileceğini belirtti.

Amaçlarının arıcılığı geliştirmek olduğunu vurgulayan Güngör, Batman’ın özellikle Sason ve Kozluk ilçelerinin arıcılığa çok elverişli olduğunu söyledi.

Güngör, “Bizim buradaki ballarımız gerçekten çok kaliteli. Balının şekersiz ve kaliteli olduğu, kilosunun yüzlerce TL'den satıldığı bir balımız var. 30 kovan ile geçimini sağlayıp Türkiye'nin dört bir tarafına satış yapan arıcılarımız mevcut. Bizim bölgemizin kurtuluşu tarım ve hayvancılık. Bunun da başlarında arıcılık geliyor. Arıcılık, emek verildi mi karşılığı görülen bir sektör. Bu projede emeği geçen GAP idaremize, İlçe Tarım Müdürlüğümüze, emeği geçen arıcılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Kovanlarını alan arıcılar da yetkililere destekleri için teşekkür etti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=