Lütfen bekleyin..



Umut Kervanı’nın ‘Filistin'e Acil Yardım’ çağrısına çocuklardan anlamlı destek

25 Mayıs 2021, 12:58 - Okunma: 1027

Batman’da ikamet eden Esma İmir (5) ile Muhammed Furkan İmir (6) biriktirmiş oldukları harçlıklarını Filistin’e ulaştırılmak üzere Batman Umut Kervanı’na bağışladı.

Umut Kervanı Vakfı tarafından başlatılan "Filistin'e Acil Yardım" çağrısını televizyondan duyan çocuklar, kumbaralarında biriktirmiş oldukları harçlıklarını Filistin’de evi yıkılan çocuklar için bağışladı.

Kumbaraya her gün harçlıklarından kısarak para koymayı alışkanlık haline getiren iki yeğen, büyüklere örneklik teşkil edecek bir davranış sergiledi.

Siyonist işgal rejiminin bombardımanı sonucu evleri yıkılan çocuklara bir nebzede olsa katkı sunmak istediklerini ifade eden çocuklar, herkesi Filistin’e ellerinden gelen yardımı yapmaları çağrısında bulundu.

Çocuklardan kumbaralarını teslim alan Batman Umut Kervanı gönüllülerinden İsmet Ökmen, çocukların bu davranışının büyüklere bir ders niteliği taşıdığını söyledi.

Enes İmir

“Kumbaralarında topladıkları paraları Gazze’deki çocuklara bağışlamak istediler”

Kızı ve yeğeniyle birlikte Umut Kervanına gelen Enes İmir, “Terör şebekesi israilin 10 gün boyunca Filistin’in Gazze şehrine yaptığı saldırılardan dolayı derin bir üzüntü duyduk. Bu üzüntüyü çocuklarımızla beraber yaşadık. Umut Kervanının başlatmış olduğu ‘Filistin’e Acil Yardım’ çağrısına ve Gazze’yi yeniden inşa etme kampanyasını televizyon ekranlarında çocuklarımız da görmüştü. Yapılan çağrıdan etkilenen çocuklarımız kumbaralarında topladıkları paralarını Gazze’deki çocuklara bağışlamak istediler. Biz de çocuklarımıza öncülük edip buraya geldik. Batman Umut Kervanının aracılığıyla yardımlarımızı ulaştırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Esma İmir

“Herkesin Filistin’deki çocuklara yardım etmesini istiyorum”

Filistin’de evleri yıkılan çocuklar için biriktirdiği kumbarasını babasıyla beraber Umut Kervanına getiren 5 yaşındaki Esma İmir, “Siyonistler Kudüs’e saldırdı. Oradaki çocukların evleri yıkıldı. Ben de kumbaramı oraya göndermek istiyorum. Herkesin Filistin’deki çocuklara yardım etmesini istiyorum. Çocuklar da topladığı kumbaralarını Filistin’e göndersinler.” diye konuştu.

6 yaşındaki Muhammed Furkan İmir ise 3 yıldır biriktirdiği kumbarasını Filistin’deki kardeşlerine bağışlamak istediğini söyledi.

İsmet Ökmen

“Bu anlamlı bağış herkese örnek olmalı”

Batman Umut Kervanı gönüllülerinden İsmet Ökmen de yapılan anlamlı bağışın herkese örnek olması gerektiğini vurgulayan şunları söyledi:

“Küçük kardeşlerimiz Filistin için başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına destek olmak için harçlıklarından topladıkları kumbaralarını bize getirip Filistin’e bağışladılar. Küçük kardeşlerimizden ve ailelerinde Allah razı olsun. Bu anlamlı bağışı herkese örnek olması gerekir. Çünkü Filistin’in şu anda herkesin yardımına ihtiyacı vardır.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=