Lütfen bekleyin..



Esnafın sorunları için çözüm odaklı adımlar atılmalı

31 Mayıs 2021, 11:14 - Okunma: 2731

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, reklamcılara yönelik gerçekleştirdiği ziyarette, yereldeki idarecilerin esnafın sorunları için çözüm odaklı adımlar atmaları gerektiğini vurguladı.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, salgın sürecinden etkilenen esnaflara yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerini sürdürüyor. 

Batman merkezde farklı sektördeki esnaf ve iş yerlerini ziyaret eden Durmaz, son olarak kentteki reklamcı ve tabelacı esnafını ziyaret etti.

Ziyarette Durmaz’a, son dönemlerde yaşadıkları sıkıntıları anlatan reklamcı esnafı, döviz fiyatlarının yüksek olmasından dolayı artan maliyetlerin hem kendilerini hem de vatandaşı zor durumda bıraktığını belirtti.

Pandeminin başladığı günden bu yana esnafı yalnız bırakmadıklarını, sorunların çözümü için çabaladıklarını vurgulayan Durmaz, bundan sonraki süreçlerde de esnaf ve vatandaş odaklı çalışmalar yapacaklarını ifade etti. 

“Esnaflar, sıkıntılı sürecin geçeceğine inanıyor” 

Pandemi sürecinde farklı sektördeki esnaflara yönelik başlatmış oldukları ziyaret programlarına devam ettiklerini söyleyen Durmaz, “Bu kapsamda Merkez İlçe Teşkilatı olarak ziyaret programımızı sürdürüyoruz. Son ziyaretlerimizi reklam ve tabela işi yapan esnafa yönelik gerçekleştirdik. Ziyaret ettiğimiz esnaflarımızın iş yerlerinde oturup kendilerini dinledik, sorun ve taleplerini not aldık. Reklamcı esnafı pandemi şartlarından etkilenmiş ancak bazı sektörler gibi işleri durma noktasına gelmemiş. Ancak diğer sektörlerin çok etkilenmesinden ve kimi iş yerlerinin bazı dönemlerde kapalı kalmasından dolayı doğal olarak kendileri de piyasadan etkilenmişler. Yaşanan olumsuzluklara rağmen kanaatkâr olmalarını görmek sevindiriciydi. Çünkü bu sıkıntılı sürecin geçeceğine inanıyorlar.” şeklinde konuştu. 

“En fazla inisiyatif almaları gerekenler, yereldeki idarecilerdir”

Sürekli sahada bulunarak esnafın yanında olmaya gayret ettiklerini belirten Durmaz, “Biz ilk günden bu yana sahada olmaya, esnafımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret edip onları yalnız bırakmamaya gayret ettik. Partimizin misyonu gereği, insanların sıkıntılarının çözümünü önceledik ve bunun için atılması gereken adımlar konusunda gerekli girişimlerde bulunduk. Özellikle genel olarak ilimizdeki esnafın yaşadığı sıkıntıları sıklıkla gündeme getirdik. Esnafımızın sorun ve sıkıntılarının çözümü için en fazla inisiyatif almaları gerekenler, yereldeki idarecilerdir. Esnaf idarecilerin de sahada olmasını ve çözüm odaklı adımlar atmalarını istiyor. O yüzden sorunların mutlak çözümü için idareciler esnafla bir araya gelmeli ve çözüm konusunda bir program belirlemelidirler.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Resimleri büyütmek için üzerine tıkalyınız...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=