Lütfen bekleyin..



Batman’da halka ‘aşı ol’ çağrısı yapıldı

15 Haziran 2021, 11:42 - Okunma: 3658

Batman Valisi Hulusi Şahin ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, halka aşı çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamayla 40 yaş üstü ve sırası gelen tüm vatandaşları randevu almaya davet etmişti.

Batman’da da aşılama tüm hızıyla sürerken, Batman Valisi Hulusi Şahin ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, yazılı açıklama yaparak Halka aşı çağrısında bulundu.

Batman’da halka ‘aşı ol’ çağrısı yapıldı

Hulusi Şahin

Salgınla mücadelede aşı çalışmalarının önemine vurgu yapan ve sırası gelen vatandaşların ivedilikle aşı olması gerektiğinin altını çizen Vali Hulusi Şahin, “Salgın henüz bitmedi. Tedbirlere riayet etmeye hepimizin ihtiyacı var. Tedbirlere ve aşıya güvenmek durumundayız. Bunun da etkilerini süreç içerisinde net olarak görebiliyoruz. Çünkü yatan hastalarımızdaki düşüş yüzümüzü güldürüyor ve 65 yaş üstü hastalarımız da aşı sayesinde hastalığı adeta bir grip niteliğinde sıkıntısız bir şekilde atlatıyor. Bu yüzden el birliğiyle, en kısa sürede eski normallerimize döneceğimize inancımız tam.” dedi.

Batman’da halka ‘aşı ol’ çağrısı yapıldı

Hakan Pamukçu

“119 bin aşı yapıldı”

“Dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan salgını sona erdirecek bir silahımız var, o da aşı” diyen İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu da şunları söyledi:

“Aşılama yalnızca bireyleri korumakla kalmaz, virüsün yayılmasını hastalık tablosunu ve dünya çapında ölümleri azaltır. Ancak toplumun en az yüzde 60’ı aşılanırsa toplumdaki dolaşımı engellenebilir. İlimizde şu ana kadar 119 bin aşı yapıldı. Aşının yaygınlaşması ile vaka ve yoğun bakım sayılarımızda da azalma yaşandı. Unutmayalım ki, bütün salgınlar aşıyla bitmiştir. Kendisini ve ailesini düşünen herkesin vakit kaybetmeden aşı için tüm sağlık tesislerimize başvurmasını bekliyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=