Lütfen bekleyin..



Batmanlı gençlerden “Spor kompleksi” talebi

22 Haziran 2021, 13:42 - Okunma: 13682

Batman merkeze bağlı Balpınar beldesinde bulunan 4 amatör spor kulübün sporcuları, antrenmanlarını ve maçlarını beldede bulunan toprak sahada yapıyor. Sporcular başarı elde etmek için beldelerine spor kompleksi yapılmasını istiyor.

Kentte çocukların ve gençlerin ahlaki olarak yozlaşmaması ve uyuşturucudan uzak durmaları için belde sakinleri ile beraber spor kulüpleri kurdukları söyleyen Segirka Spor Kulüp Başkanı Cesim Zaloğlu, beldelerine spor kompleksi yapılması istedi.

Beldedeki çocukların ve gençlerin spora yönelmesi için kendi imkânlarıyla çaba sarf ettiklerini belirten kulüp başkanı Zaloğlu, gelişen bilim çağında çocukların her türlü yozlaşmaya ve uyuşturucu maddeye açık olduğu bu zamanda sokaklarda sahipsiz kalmaması ve spora ilgi göstermeleri için yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

Batmanlı gençlerden “Spor kompleksi” talebi

Beldede bulunan gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmemeleri için bir takım çözümler aramaya başladıklarını belirten Segirka Spor Kulübü Başkanı Cesim Zaloğlu, çözüm olarak gençleri spora yönlendirdikleri söyledi.

Batmanlı gençlerden “Spor kompleksi” talebi

“Spora yönelen gençlerimiz için iyi koşulların sağlanması gerekir”

Beldede spor tesisinin kurulmasını talep ettiklerini dile getiren Zaloğlu, “Baktık ki gençlerimizin futbola ilgileri var, biz de takım kurmak için altyapı çalışmalarına başladık. Kısa sürede Balpınar beldemizde 4 tane resmi amatör spor kulübü kuruldu. Bu spor kulüpleri gençlerimiz için bir uğraş alanı oldu. Şu anda sporcuların antrenman ve maçlarını yaptığı yer normal bir mera alanı. Bu sahanın zemini sert, yazın toz duman içinde kışın ise çamur içinde oynuyoruz. Bizimle birçok takım maç yapmak istiyor ama sakatlanma riski nedeniyle birçoğu maçını iptal ediyor. Yaklaşık 10 bin nüfuslu beldemizde bulunan 4 amatör spor kulübünün uygun koşullarda bir spor tesisi yok. Bizde yetkililerimizden beldemize bir spor tesisi yapmalarını rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Oynadıkları toprak sahanın yazın tozlu, kışın ise çamurlu olduğunu belirten sporcular da toprak zeminin sert olmasından dolayı sakatlanma risklerinin yüksek olduğunu kaydetti.

Batmanlı gençlerden “Spor kompleksi” talebi

“Bize bir spor komplesi yapmalarını rica ediyoruz”

Çok zor şartlar altında spor yaptıklarını vurgulayan Selman Aslan, “Balpınar beldesinde 4 amatör takım bulunmaktadır. Mevcut oynadığımız toprak sahada sakatlanma riskimiz çok yüksek. Yetkililerin spora verdiği önemi biliyoruz. Buradan Sayın Valimiz Hulusi Şahin’e daha önce bize verdiği malzeme desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün ise kendisinden beldemizde bulunan spor kulüpleri için bir spor kompleksi yapmalarını rica ediyoruz.” dedi.

Batmanlı gençlerden “Spor kompleksi” talebi

“Hasankeyf ve Gercüş’te yapılan tesislerin beldemizde de yapılmasını istiyoruz”

Spor yaparak birçok kişinin madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklardan uzak kaldığını belirten Şehmus Aslan ise şunları söyledi:

“Yıllardır burada bulunan merayı çok zor koşullarda saha olarak kullanıyoruz. Burada bulunan birçok gencimizi spor yaparak madde bağımlılığından ve kötü alışkanlıklardan kurtarıyoruz. Beldemizde 4 amatör takım var. Bizler şu anda toprak sahada oynamak zorunda kaldığımız için sakatlanma riskimiz çok yüksek. Bizim devletten tek isteğimiz beldemize güzel bir spor komplesi yapmalarıdır. Hasankeyf ve Gercüş’te yapılan tesisler gibi Balpınar beldesine yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Batmanlı gençlerden “Spor kompleksi” talebi

“İyi şartlarda spor yapmak istiyoruz”

Spor kompleksi olması durumunda daha iyi yerlerde spor yapmayı hedeflediğini söyleyen bir diğer sporcu Yasin Aslan, “Top oyamadığımız saha çok kötü. Bizde diğer yerlerde olduğu gibi güzel bir saha ya da kapalı bir spor kompleksimizin olmasını istiyoruz. Bizler arabaların arkasında soyunup giyiniyoruz. Kapalı bir yerimiz yok. İyi şartlarda spor yapmak istiyoruz. Buranın zemini sert olduğu için sakatlanabiliyoruz. Bu nedenle ailelerimiz top oynamamıza izin vermiyor. İyi bir spor kompleksimiz olursa daha iyi oynar ve daha iyi yerlere gelmeyi başarabiliriz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı Batman..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, Petro..
TPAO'ya devrinden sonra yeni yönetim TPAO Kristal Park tesislerinde gaz..
Batman'ın profesyonel ekibi Petrolspor, 9 yıl aradan sonra tekrar TPAO ..
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu Batman Petrolspor'da devir işlemlerinin r..
Batman Milletvekili Ziver Özdemir Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'’nu ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=