Lütfen bekleyin..



Halk sağlıktaki eksikliklerin giderilip hastanelerin normale dönmesini istiyor

20 Ekim 2021, 10:13 - Okunma: 3366

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden haftalarca randevu alamadıklarını, devlet hastanelerinde doktor eksikliklerinin arttığını belirten halk, büyük mağduriyet yaşıyor. Sağlıktaki eksikliklerin giderilmesini isteyen halk, yetkililere çağrıda bulundu.

Batman’da sağlık alanında yaşanan sıkıntılar halkın tepkisine neden oluyor. Devlet hastanelerinde randevu alamaz hale geldiklerini, istenilen şekilde tedavi olamadıklarını belirten halk, kentte sağlıkta ciddi sorun ve sıkıntıların olduğunu söyledi.

Devlet hastanelerinde doktor eksikliğinden dolayı özel hastanelerin insafına terk edildiklerini, bu durumun ise kendilerini ciddi manada mağdur ettiğini vurgulayan halk, yetkililerden yaşanılan sorunların giderilmesini istedi.

Halk sağlıktaki eksikliklerin giderilip hastanelerin normale dönmesini istiyor

Fırat Doğan

“İlgilenen yok, sıra alamıyoruz, tedavi olamıyoruz”

Devlet hastanelerin artık normale dönmesi gerektiğini belirten Fırat Doğan, “Diş hastanesi için randevu almak istedim, bana bir aya kadar randevu yoktur dediler. Birkaç defa aramama rağmen randevu alamadım. Bir haftadır çocuğumun ateşi olduğu için hastaneye götürüyorum, enjektörde şurup veriyorlar başka yaptıkları bir şey yok. Devlet hastanelerinde ilgilenen yok. Sıra alamıyoruz. Tedavi olamıyoruz. Hastanelerin eski şartlarına dönmesinin iyi olacağını düşünüyorum. Herkesin özel hastanelere gitmeye imkânı yok. Özel hastaneye gittiğinde fahiş bir fiyat ortaya çıktığı için oraya gidemiyorsun. Yetkililerden sadece hastane konusunda değil bütün sorunlara çözüm bulmalarını istiyoruz.” dedi.

Halk sağlıktaki eksikliklerin giderilip hastanelerin normale dönmesini istiyor

Rıfat İnanç

“Yeterli doktor yok”

Doktor açığının kapatılıp eksikliklerin giderilmesini istediklerini söyleyen Rıfat İnanç ise şunları söyledi:

“Devlet hastanelerinde yeterli doktor yoktur. Özel hastaneler ise insanı soyuyor. Eşimi Diyarbakır’da özel bir hastaneye götürdüm, 22 gün boyunca gidip gelmem hariç hastane benden 7 bin lira para aldı. Devlet hastanelerinde sıra bulamıyoruz. Sıra almak istediğimizde de bir ay sürüyor. Batman’da olmayan bütün eksik doktorların getirilmesini istiyoruz.”

Halk sağlıktaki eksikliklerin giderilip hastanelerin normale dönmesini istiyor

Mahsum Ekinci

“Eskiden randevu bulamasak bile hastaneye gelip fiş bulabiliyorduk”

Batman’da sağlık eksiklerinin çok fazla olduğuna işaret eden Mahsum Ekinci, “Mesela 6 yıldır çocuğumu tedavi için İstanbul’a götürüyorum. Beni buradan Diyarbakır’a, oradan da İstanbul’a gönderiyorlar. Oralarda çok mahcup ve perişan oluyoruz. Oralardaki imkânların buraya da getirilmesini istiyoruz. Batman devlet hastanelerinin eski sisteme girmesini istiyoruz. Şu anda randevu alamıyoruz. Eskiden randevu bulamasak bile hastaneye gelip fiş bulabiliyorduk ama şimdi randevunun dışında fiş alamıyoruz. Randevu almada da çok sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerden bu sorunların giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Halk sağlıktaki eksikliklerin giderilip hastanelerin normale dönmesini istiyor

Süreyya Halim

“İnsan hastalığını erteleyemiyor ki”

Yaklaşık bir aydır aramasına rağmen hastaneden bir türlü randevu alamadığını dile getiren Süreyya Halim de şu ifadeleri kullandı:

“İnsan hasta olduğu için erken hastaneye gitmek istiyor. Randevu almak için aradığımızda bize 3 gün sonra arayın diyorlar, aradığımızda da istediğimiz bölümün doktoru yok diyorlar. Bizi böyle oyalıyorlar. İnsan hastalığını erteleyemiyor ki. Yetkililerden isteğimiz randevu almak istediğimizde birkaç günde bize randevu vermeleridir.”

Halk sağlıktaki eksikliklerin giderilip hastanelerin normale dönmesini istiyor

Mehmet Timurtaş

“Hastanelerin normale dönmesini, eksik doktorların tamamlanmasını istiyoruz”

Özel hastanelere mahkûm edildiklerini belirten Mehmet Timurtaş, “Uzun süredir devlet hastanelerinde sıkıntı yaşıyoruz. Hastaneye gittiğimizde bile uzun süre sırada bekledikten sonra seni oraya buraya götürüp getirtiyorlar. Gide gele bir hafta bizi uğraştırdılar. Randevu bulamayınca hastaneye gittiğimizde de bize yardımcı olmuyorlar. Üç gün üst üste aramama rağmen randevu sistemine ulaşamadım. Yetkililerden Batman’a doktor göndermelerini istiyoruz. Burada doktor olsa başka illere gitmek zorunda kalmayız. Özel hastanelere gittiğimizde içeri girer girmez 300 lira gidiyor. Batman’daki hastanelerin normale dönmesini, eksik doktorların tamamlanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Halk sağlıktaki eksikliklerin giderilip hastanelerin normale dönmesini istiyor

Veysi Işık

“Doktorlar bana özel hastaneye gitmemi söylüyorlar”

Doktor eksiğinin giderilmesini isteyen Veysi Işık, “182 randevu sistemini aradığın zaman uzun süre gün veriyor. Batman’da doktor eksiği çok var. Çocuğum hastadır, bir yıldır bronşitten rahatsızdır. Özel hastaneye götürmeye gücüm olmadığı için 4-5 seferdir Diyarbakır’a götürüyordum, baktım imkânım kalmadı çocuğumu hasta haliyle eve bıraktım. Üç çocuğumda hasta olduğu için okula bile gitmiyorlar. Diyarbakır’daki doktorlar bana özel hastaneye gitmemi söylüyorlar. Çocuklarımı özel hastaneye götürmeye gücüm de yoktur. Dün hastaneye gittim, sırada 100 hastaya iki doktor bakıyordu. Bu nasıl olacak? Bu doktorlar kime bakacak? Buraya gerekli doktorların getirilmesi gerekiyor.” dedi.

Halk sağlıktaki eksikliklerin giderilip hastanelerin normale dönmesini istiyor

Sami Beder

“Doktor eksikliği giderilmeli”

Sağlıktaki sıkıntıların çözüme kavuşması gerektiğini kaydeden Sami Beder de şunları söyledi:

“Hastanede birçok branş da doktor eksikliği var. Randevu sistemi ile 3-4 ay sıra alma gününü bekliyor. Batman’da hastane var ama gerekli branşlarda doktor yok. Batman’da eksik branşlardaki doktor atamalarının yapılması gerekir. Randevu sitemi daha erken randevu verecek şekilde düzenlenmeli.”(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=