Lütfen bekleyin..



Âlimlerden Yemen’deki saldırıya tepki

13 Ağustos 2018, 15:08 - Okunma: 95022

Molla Beşir Varol, Suudi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in kuzeyinde çoğu çocuk onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıya tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Yemen'in kuzeyindeki Sada kentinin Dahyan bölgesinde Suudi'nin başını çektiği koalisyona ait savaş uçaklarının çocukları taşıyan otobüse saldırması sonucu onlara kişi hayatını kaybetti, bir okadar kişi de yaralanmıştı.

Bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Beşir Varol yaptığı açıklamada, Yemen’deki saldırıyı tel’in ederek, İslam coğrafyasında yaşanan katliamların son bulması için Müslümanlara büyük görevlerin düştüğünü belirtti.

Varol, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Yemen’deki saldırıların Müslümanların içini acıttığını söyleyen Varol, “Suudi Arabistan ve müttefiklerinin eliyle yapılan bu katliamı tel’in ediyorum. Bu katliam çok büyük ve kirli bir katliamdır. İnanıyorum ki, tüm melek, cin, insanlar, yeryüzü ve gökyüzü bu gibi katliamları tel’in ediyordur. Yemen’deki bu saldırılar nedeniyle bizler çok mahzunuz. Bu sebeple içimiz acımaktadır.” dedi.

Yemen’in mübarek bir yer olduğuna dikkat çeken Varol, “Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem çoğu hadisi şerifinde Yemen’i övmüştür. Müslümanların çoğunluğu Suudi Arabistan’ı çok iyi tanımaktadır. Tamamıyla Amerika ile hareket etmektedir. İslam âlemine zulüm eden Amerika, bu tür insanların eliyle katliamlarına ve zulümlerine devam etmek istiyor. Amerika önce kirli işlerini Türkiye’nin eliyle yapmak istiyordu. Türkiye ile İran'ı karşı karşıya getirmek istiyordu ama Türkiye akıllı bir şekilde hareket etti ve kendini Amerika’ya alet etmedi. Bu hususta onları tebrik ediyoruz.” diye konuştu.

“Müslümanlar basiretle hareket etmelidir”

Yaşanan katliamların son bulması için Müslümanlara büyük görevlerin düştüğünün altını çizen Varol, “Amerika tüm katliam ve zulümlerini Suudi Arabistan’a devretmiştir. Bu katliamlardan dolayı inanıyorum ki, Suudi Arabistan’ın ömrü kısa olacaktır. Çünkü bütün Müslümanların, insanlığın kalbini acıtıyor. Sadece Suudi Arabistan’ı değil, diğer bazı devletleri de Yemen konusunda masum görmüyoruz. Onların da payı bu cinayetlerde vardır. Ümidimiz, Müslümanların bu konularda daha basiretli bir şekilde hareket etmesidir. Daha büyük cinayetlerin yaşanmaması için kendilerini emperyalistlere alet etmesinler. Allah’tan Müslümanları düştükleri gaflet uykusundan uyandırmasını diliyorum. Zalimlerin en kısa sürede cezalarını bulmasını ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlığın kalbini acıtan katliamlara karşı dünya ve medya sessiz kalmaktadır”

İslam coğrafyasında yaşanan acı ve katliamlara dünyanın ve medyanın sessizliğine tepki gösteren Varol, şöyle konuştu: “Tüm insanlığın kalbini acıtan katliamlara karşı dünya ve medya sessiz kalmaktadır. Bu tür katliamlara karşı seslerini duyurmak isteyen mazlum insanlar da maalesef kuvvetleri olmadığı için istedikleri gibi sesleri çıkmamaktadır. Sesleri çıkanlar kuvvetli olanlardır, kuvvetli olanlar da zalimlerin safında yer almaktadır. Zalimlerin safında oldukları için de onların zalimlerinin gözükmesine izin vermiyorlar. Onun için küçük şeyleri gündem yapıyorlar, insanlığın kalbini acıtan büyük hadiseleri ise perdeliyorlar, gözükmesini engelliyorlar. Emperyalistler lehlerine olanları gündem yapıp, olmayanları ise engelliyorlar, onun gözükmemesi için tedbirler alıyorlar. Onun için şimdi dünya zalimlerin çarkında dönüyor. Allah’ın bu tür zalimlere karşı da sessiz kalmayacağından eminiz. İnsanların imtihanından dolayı Allah zalimlere şimdilik sesini çıkarmıyor. Ama mutlaka imtihanın ardından Allah zalimleri kahr-u perişan edecektir.”(Mehmet Fatih Akgül/Mehmet Sait Çelik-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
DÜNYA Kategorisindeki Diğer Haberler
​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, salgından etkil..
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, açlıktan ölümle..
TESSEP Batman İl Temsilciliği, Danimarka’da tesettür düşmanlığına ve kamusa..
PKK’liler tarafından Belçika’da katledilen Mehmet Salih Kaya, köyünde gözya..
Cemaat-i İslami’nin lideri Rahman Nizami'nin laik Hasina hükumeti taraf..
Hak İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt, Cemaat-i İslami Liderlerinden M..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=