Lütfen bekleyin..



Şimşek: "Yemen’de aslında ölen çocuklar değil insanlıktır"

22 Kasım 2018, 11:53 - Okunma: 93304

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, açlıktan ölümlerin durdurulamadığı, bulaşıcı hastalıkların yanı sıra, saldırılarla her gün ölümlerin yaşandığı mazlum coğrafya Yemen halkına yardım için dünya Müslümanlarına çağrıda bulundu.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, dünya Müslümanlarına çağrıda bulunarak Yemen halkının kurtuluşu için acilen girişimlerde bulunulması gerektiğini belirtti.

Katliam ve soykırımdan geçirilen, açlıkla pençeleşen Yemen halkının büyük bir insanlık kriziyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Şimşek, insanlığın öldüğü Yemen’de halkı bulundukları durumdan kurtarmak için Müslümanlara büyük mesuliyetlerin düştüğünü söyledi.

"İnsanlar açlıkla, sefaletle boğuşuyor"

Müslümanların Yemen halkı ile dayanışma içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Şimşek, “Yemen’de uzun zamandır bir savaş söz konusu ve bu savaş nedeniyle her gün maalesef çocuklar, kadınlar, masum insanlar hayatını kaybediyor. Yine insanlar savaş nedeniyle orada açlıkla, sefaletle boğuşuyor. Dolayısıyla bu manzaraya baktığımız zaman biz Müslümanlara büyük mesuliyetlerin düştüğünü düşünüyorum.” dedi.

“Müslümanlar bu savaşı, katliamları durdurmalıdır”

Yemen’de insanlığın öldüğünü belirten Şimşek, “Orada yaşanan aslında o çocukların ölümü değildir, insanlığın ölümüdür. Müslümanların tamamının mesuliyetinin olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bir an önce yapılması gereken her şey yapılmalıdır. Müslümanlar bu savaşı, katliamları durdurmalıdır. İnsanların ölümüne son verilmelidir. Çocukların açlıktan ölümüne artık son verilmelidir. Bu konuda bütün Müslümanlar seslerini yükseltmeli ve girişimlerde bulunmalıdır.” diye konuştu.

“İslam bunu seyretmeyi bize emretmiyor”

Yemen’deki vahşetin bir an önce durdurulması gerektiğini aktaran Şimşek, “Yemen için acilen yapılması gereken her şey yapılmalıdır. Orada çocuklar, kadınlar, yaşlı insanlar açlıktan, ilaçsızlıktan ölüyor. En zaruri ihtiyaçlar dahi orada artık tükenmek üzeredir. Ve bu hepimizin gözü önünde cereyan ediyor. İslam bunu seyretmeyi bize emretmiyor. İslam bunu seyretmeyi bize yasaklıyor. Kendimiz, çoluk çocuklarımız için istediğimizi Müslüman kardeşimiz için istemediğimiz müddetçe bu mesuliyetten biz kurtulamayız.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar Allah’ın huzurunda bunun hesabını veremeyeceklerdir”

Konuşmasının devamında Şimşek, şunları söyledi: “Biz sıcak evimizde, soframızın başında, çoluk çocuğumuzla beraber her türlü ihtiyacımızı temin ederken maalesef orada çocuklar açlıktan, ilaçsızlıktan ve her türlü vahşetin içerisinde hayatını kaybediyor. Bundan dolayı STK temsilcileri, kanaat önderleri, devlet temsilcileri her kim olursa olsun Müslümanların bir an önce bu hakikatleri görüp ellerinden geleni yapması lazım. Oradaki insanlara yardım eli uzatılmalıdır. Gıdaları, ilaçları acilen oraya ulaştırmak gerekir. İnsanları o halden kurtarmak hepimizin boynunun borcudur, Müslümanlar üzerine bir vecibedir. Müslümanlar Allah’ın huzurunda bunun hesabını veremeyeceklerdir. Bunun mesuliyetini taşıyoruz ve bu mesuliyetten kurtulmak için el ele vererek o insanları o halden kurtarmak için çareler aramalıyız.”  (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
DÜNYA Kategorisindeki Diğer Haberler
​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, salgından etkil..
TESSEP Batman İl Temsilciliği, Danimarka’da tesettür düşmanlığına ve kamusa..
Molla Beşir Varol, Suudi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in ku..
PKK’liler tarafından Belçika’da katledilen Mehmet Salih Kaya, köyünde gözya..
Cemaat-i İslami’nin lideri Rahman Nizami'nin laik Hasina hükumeti taraf..
Hak İş Batman İl Temsilcisi Bünyamin Söğüt, Cemaat-i İslami Liderlerinden M..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=