Lütfen bekleyin..



Sulama kanallarının çevre düzenlemesinin yapılması isteniyor

04 Ağustos 2021, 15:11 - Okunma: 522

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şerif Durmaz, Çamlıtepe Mahallesi’nde bulunan ve çevre kirliliği ile tehlike oluşturan Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalını gezdi.

Mahalle sakinleri ile sulama kanalında gezen Durmaz, kanalın çevre düzensizliğine ve her yıl boğulmalara neden olduğunu belirtti.

Yetkililerin sulama kanalının şehir merkezinden geçen kısmını ıslah edip yaşam alanına dönüştürmesi gerektiğini söyleyen Durmaz, sulama kanalının etrafında bariyer olmadığından dolayı her an boğulma vakalarının olabileceğine dikkat çekti.

Sulama kanallarının çevre düzenlemesinin yapılması isteniyor

Mahalle sakinlerinin taleplerinin karşılanması gerektiğini vurgulayan Durmaz, “Mahalle içinden geçen sulama kanalının etrafı gezdik. Daha önce de sulama kanalına ilişkin düşünce ve önerilerimizi dile getirilmiştik. Ancak Batman’ın gözde mahallerinden olan Çamlıtepe Mahallesi içerisinden geçen sulama kanalının etrafı henüz kapatılmamış. Bu nedenle bizler HÜDA PAR Merkez İlçe Teşkilatımız ile beraber mahalle sakinleri ile bir araya geldik. Mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledik. Mahalleli özellikle sulama kanalı etrafının değerlendirilmesi ile ilgili talepleri var.” dedi.

Sulama kanallarının çevre düzenlemesinin yapılması isteniyor

“Sulama kanalının etrafı yaşam alanına çevrilmeli”

Sulama kanalının çevre düzenlemesinin yapılması gerektiğini dile getiren Durmaz, “Özellikle şunu söylemek istiyoruz; Batman Çayı olarak bilinen bir proje ortaya konulmuştu. Bu projeye benzer bir proje de sulama kanalı için uygulanabilir. Öncelikle sulama kanalının etrafı aydınlatılabilir ve yaşam alanları inşa edilebilir. Halk sulama kanalının etrafında yürüyüş yaptığı için yürüyüş parkurları yapılabilir.” şeklinde konuştu.

“Kanalın etrafında önlem yok”

Konuşmasının devamında Durmaz, şunları söyledi: “Sulama kanalının sağ ve sol tarafında geniş alanlar var. Bu alanlar yeşillendirilirse insanlarda rahatlayacaktır. Özellikle geçen senelerde sulama kanallarında boğulma olayları olmuştu. Elhamdülillah bu sene boğulma olayları olmadı ama kanalın etrafında önlem olmadığından çocuklar çok rahatlıkla buraya girebilir. Bu durum tehlike arz etmektedir. Bu tehlikenin ve sıkıntının giderilebilmesi için mutlaka sulama kanalının etrafına güvenlik önlemleri alınması lazım.”

Sulama kanallarının çevre düzenlemesinin yapılması isteniyor

“Kurumlar işleri birbirlerine bıraktıkları için sorunlar çözülmüyor”

Kurumların sorunlara ilişkin ortak çalışma yürütmesi gerektiğini belirten Durmaz, “Özellikle belediye sulama kanalının şehir merkezinden geçen kısmı ile ilgili yapılması gerekenleri diğer kurumlara bırakmaması lazım. En azından şehir merkezinden geçen kısım ile ilgili çalışma ortaya koyması gerekir. Çünkü kurumlar yapılması gereken işleri birbirlerine bıraktıkları zaman sorunlar çözüme kavuşmuyor. Bu nedenle sorunların çözüme kavuşması için kurumlar üstlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerekmektedir.” dedi.(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların ve bahçelerin bakım zamanı geldi. ..
Batman Üniversitesi'nde "Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve Made..
Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hast..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=