Lütfen bekleyin..



Kış aylarıyla birlikte sakatat ürünlerine talep arttı

21 Şubat 2024, 14:49 - Okunma: 171

Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hastalığa iyi gelen sakatatta soğuk havalarla birlikte talep artışı yaşandı.

Vücuda sağladığı vitamin ve mineraller açısından grip, soğuk algınlığı, kemik ağrıları ve birçok rahatsızlığa iyi geldiğini belirten sakatat satıcıları, gıdalar içerinde en doğal ve faydalı olan sakatata ilgilin artığını belirtti.

Sakatat ürünlerine talebin arttığını İLKHA mikrofonuna aktaran satıcılar, sakatatın sadece kış aylarında değil yılın 12 ayı tüketilmesi gerektiğini söyledi.

"Sakatat birçok hatalığa iyi geliyor"

Erhan Songur

Sakatat ürünlerine talebin arttığını belirten sakatat satıcısı Erhan Songur, "Sakatat işini yapıyoruz. Burada kelle, ciğer, işkembe, yürek, böbrek, dalak gibi hayvanın hemen tüm iç organları var. Şu an kış aylarında olduğu için işlerimiz iyidir. Yaz aylarında sakatat tüketimi az, kış aylarında ise daha iyidir. Sakatat birçok hastalığa iyi geliyor. Kelle paça, işkembe çorbası ve dolması oluyor. Yürek, böbrek ve ciğer ise mangalda ızgara şeklinde yapılıyor. Sakatat tüketmek çok iyi ve sağlıklıdır. Çünkü birçok hastalığa iyi geliyor." şeklinde konuştu.

"Gıdalar içerisinde en doğal olanı sakatattır"

Mehmet Tunç

Sağlık açısından yılın 12 ayında sakatat ürünlerinin tüketilmesi gerektiğini ifade eden bir diğer sakatat satıcısı Mehmet Tunç ise şunları söyledi:

"Sakatat sağlığa çok faydalıdır. Hatta gıdalar içerinde en doğal olanı sakatattır. Kelle, ciğer, yürek ve böbrek gibi sakatatların hepsi faydalıdır. Her insanın yiyebileceği ve yemesi gereken bir besindir. Satışlarımızın yüzde 95'i kış aylarındadır. Yaz aylarında pek bir talep yok. Ama millet bu konuda yanlış yapıyor. Sağlık açısından yılın 12 ayında sakatat ürünlerinin tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Sakatat  genellikle grip, kemik ağrılarına ve soğuk algınlığı gibi hatalıklara iyi geliyor. Yemek kültürümüze göre kelle paça 10 çeşide kadar yapılabiliyor. Şu an sakatat ürünlerine talep çok ve bu talebi de karşılayamıyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=