Lütfen bekleyin..



İmam hatip öğrencileri TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 2’nciliği kazandı

15 Haziran 2021, 11:15 - Okunma: 13874

Batman Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi, görme engellilere yönelik hazırlanan “Hayalimdeki Masallara Dokun” projesi ile TÜBİTAK 2021 Yılı Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında edebiyat dalında Türkiye ikincisi oldu.

Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, 6 yıl içinde mesleki ve kültürel yarışmalarında 20 il birinciliği, 8 bölge finali, Arapça yarışmaları, Türkiye 2’nciliği, judo Türkiye 3’üncülüğü, 2019 yılı TÜBİTAK Türkiye 3’üncülüğü, Arapça yarışmaları Türkiye 3’üncülüğü ve 2021 yılı TÜBİTAK Türkiye 2’nciliğini kazandı.

Bu yıl TÜBİTAK’taki projede Proje Danışmanı Öğretmen Zeynep Aslan ve öğrenciler Furkan Acar, Muhammed Yükselten iki yılda hazırladıkları “Hayalimdeki Masallara Dokun” adlı projeleriyle edebiyat alanında Türkiye 2’nciliğini elde etti.

İmam hatip öğrencileri TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 2’nciliği kazandı

Okul Müdürü İdris Teymur, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK’ın liseler arasında yapmış olduğu edebiyat dalında Türkiye ikinciliğini kazanmanın kendilerini duygulandığını söyledi.

Okulun fen ve sosyal alanda da büyük hizmetler yaptığına, öğrencilerinin seçkin üniversiteler kazandığına işaret eden Teymur, öğrencileri okullarını tercih etmeye çağırdı.

İmam hatip öğrencileri TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 2’nciliği kazandı

İdris Teymur

“Öğrencilerimiz Türkiye’nin seçkin üniversitelerini kazandırmaktadır”

Projelerinin öğrencilere ciddi katkısının olduğunu vurgulayan Teymur, şöyle devam etti:

“Bir öğretmenimiz ve iki öğrencimiz bir yıldan fazla çalıştıkları ‘Hayalimdeki Masala Dokun’ isimli projeyle güzel bir eser ortaya koydu. Yaptıkları projeyle katıldıkları yarışmada Türkiye ikinciliğini kazandılar. İmam hatip liseleri olarak öğrencilerin buraları daha rahat tercih etmelerini istiyoruz. Okulumuz fen ve sosyal alanda da çok büyük hizmetler yapmakta ve öğrencilerimizi Türkiye’nin seçkin üniversitelerine kazandırmaktadır.”

İmam hatip öğrencileri TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 2’nciliği kazandı

“Proje görme engellilere büyük katkı sağlayacaktır”

Yaptıkları projelerin kendilerini mutlu ettiğini belirten Teymur, “Batman’da liselere giriş sınavına giren tüm öğrencileri okulumuzu gönül rahatlığıyla tercih etmelerini istiyoruz. Bu proje sayesinde yaptığımız dereceyle çok mutluyuz. Projemiz neticesinde görme engelli öğrencilere çok büyük faydamızın dokunacağına inanıyorum. İnşallah en kısa sürede bu projemiz Türkiye geneline yayılır ve görme engelli öğrencilere hayal ettikleri masallar okutulur.” dedi.

İmam hatip öğrencileri TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 2’nciliği kazandı

Zeynep Aslan

Engellilere yönelik hazırladıkları proje hakkında bilgi veren Öğretmen Zeynep Aslan, ‘Hayalimdeki Masala Dokun’ projelerinin Türkiye genelinde 2 binden fazla proje arasında edebiyat dalında Türkiye ikinciliğini elde ettiğini söyledi.

“Engellilere yönelik edebiyat alanında yeterli çalışma göremedik”

Batman’a okullarına kazandırdıkları başarının kendilerini çok sevindirdiğini dile getiren Aslan, şunları söyledi:

“Hayalimdeki Masala Dokun’ projemizi yaparken öncelikle bir anket ve literatür çalışması yaptık. Şunu anladık ki görme engelli çocuklara yönelik edebiyat eğitimi açısından yeterli çalışmaların olmadığını tespit ettik. Okulumuzda kurduğumuz atölye sayesinde öğrencilerle beraber görme engellilerin okuyabileceği şekilde kabartmalı ve resimli olarak tasarladık.”

Aslan, ‘Hayalimdeki Masala Dokun’ projelerinin Türkiye’de tüm illere yayılmasını istediklerini kaydetti.

İmam hatip öğrencileri TÜBİTAK yarışmasında Türkiye 2’nciliği kazandı

Muhammed Yükselten

“Yaşadıkları sevinç ve yüzlerindeki tebessüm her şeye değerdi”

Projeyi hazırlayan öğrencilerden Muhammed Yükselten, engellilerin istifade etmesi için projelerinin yayılmasını istediklerini söyledi.

Yükselten, “Arkadaşım Furkan Acar ile birlikte iki yıldır üzerinde çalıştığımız görme engelli çocukların hayal ettiği masalları kabartmalı resim kitabı halinde getirdik. Bu projemizle TÜBİTAK liseler arasındaki yarışmaya başvurduk. Bu projemizle Türkiye ikincisi olarak, derece aldık. Sonuçtan çok mutlu olduk. Görme engelli çocukların hayal ettiği masalları kitap haline getirdikten sonra onlara ulaştırdığımızda yaşadıkları sevinç ve yüzlerindeki tebessüm her şeye değerdi. Projemizin Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları işbirliği ile tüm illere yayılmasını istiyoruz.” dedi.

“Tam da hayal ettiğimiz gibi olmuş”

Görme engelli Eyüp Orhan ile Murat Apakan da proje ile ilgili duygularını şöyle dile getirdi:

“Hocalarım duygularımızı kitap haline topladılar. Bu kitaplar bizim için çok güzel ve anlamlı, tam da hayal ettiğimiz gibi olmuş. Çok beğendim. Allah herkesten razı olsun, teşekkür ediyorum.”(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=