Lütfen bekleyin..



Çiftçilere 'Böcek' uyarısı

10 Haziran 2019, 10:51 - Okunma: 1174

Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, fıstık ağaçlarına zarar veren bu böcek türüne karşı çiftçilere önemli uyarılarda bulundu.

Batman Ziraat Odası Başkanlığı, fıstıkta büyük zarara yol açan yeni bir böcek türünün ortaya çıktığını belirterek çiftçilere önemli uyarılarda bulundu.

Batman'da çiftçinin başı bu kez labidostomis denilen böcekle dertte. Çiftçiyi zarara uğratan labidostomis denilen böcek türü özellikle fıstık ağaçlarında görülmeye başlandı.

Bu yıl yağışların fazla olmasıyla birlikte hem hububat hem de fıstık ağaçlarında zararlı böceklerin çoğaldığını belirten Doğan, çiftçileri ilaçlama konusunda uyardı.

Doğan, "Labidostomis denilen böcek türü fıstık ağaçlarında görülen zararlı bir böcek türüdür. Genel olarak orman zararlısı olarak bilinir. Bizim bölgemizde çok görülmez ama özelikle yağışlı yılların ve yabancı otların boylandığı yıllarda görülmektedir. Genel olarak bütün meyve ağaçlarında, yapraklarda obur bir şekilde beslenen ve yaprakları tamamen yiyen, bazen de denk gelmesi durumunda dönem olarak meyve çiçeklerine zarar vermekte ve bu şekilde de meyve kaybına neden olmaktadır. Bununla mücadele ise kesin bir mücadele şekli olmamakla beraber insektisit dediğimiz böcek ilacı ile mücadele edilebilmektedir. Çiftçiler ağaçlarını kontrol etmeli, ağaçlar üzerinde popülasyon yoğunluğu varsa ilaçlama yapmalıdırlar." diye konuştu. (İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların ve bahçelerin bakım zamanı geldi. ..
Batman Üniversitesi'nde "Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve Made..
Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hast..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=