Lütfen bekleyin..



Batman Balpınar halkı, beldelerine spor kompleksi yapılmasını istiyor

19 Ağustos 2021, 16:08 - Okunma: 12899

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, köy ziyaretleri kapsamında gittiği Balpınar beldesine bağlı Segirka ve Zorköy’de ihtiyacı karşılayacak bir spor kompleksinin yapılması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, Balpınar beldesine bağlı Segirka ve Zorköy Mahallelerini ziyaret etti.

Vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR heyeti, ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf ziyareti sonrasında heyet Segirka Spor ve Zorköy Spor’un lokallerini ziyaret ederek takım yöneticileri ve sporcularla görüştü.

Beldedeki amatör takımların maçlarını yaptığı sahada bir müddet incelemelerde bulunan heyet, daha sonra altyapı takımları arasında oynanan hazırlık maçını izledi.

Ziyaret sonrasında açıklama yapan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz, tespit ettikleri sorun ve sıkıntıları not aldıklarını ve bunların çözümü için sorunları gündeme getireceklerini söyledi.

“Esnaf yapılan zamlardan dolayı şikâyet etmektedir”

Köy ziyaretleri kapsamında bir dizi program icra ettiklerini dile getiren Durmaz, “Segirka ve Zorköy’de vatandaşlarımızla bir araya gelerek talep ve beklentilerini dinledik. Esnaflarımızı dükkânlarında ziyaret ederek son süreçte yaşadıkları ekonomik sıkıntıları kendilerinden dinledik. Her zaman ifade ettik, ediyoruz; vatandaşlarımızın talepleri ve istekleri bizler için önem arz etmektedir. Sorunların çözülmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Esnaflarımız zamlardan dolayı haklı olarak şikâyet etmektedir. Birçok kalemin alış fiyatı yükseldiği için esnaf da ister istemez eşyaları yeni fiyattan almak ve satmak zorunda kalıyor. Bu da vatandaşların alım gücünü etkiliyor. Bu yüzden tüm vatandaşları zor durumda bırakan zamlarla ilgili mutlak adımlar atılmalıdır. Halkın alım gücü hesap edilmeden yapılan zamlar hem esnafı hem de vatandaşı zor durumda bırakıyor. Esnafımızın beklentisinin karşılanması için yetkililerden adımların atılmasını istiyoruz.” dedi.

“Balpınar’da ihtiyacı karşılayacak bir spor kompleksi yapılmalıdır”

Segirka ve Zorköy’ün amatör spor kulüplerini de ziyaret ettiklerini belirten Durmaz, “Spor kulüplerinin başkanları, teknik direktörleri ve sporcularını lokallerinde ziyaret ettik. Alt yapı takımlarından Balpınar Spor ve Segirka Spor gençlerinin arasında oynanan hazırlık maçını izledik, sahalarında incelemelerde bulunduk. Saha toprak sahadır, elverişli bir saha değildir. Bu sahada gençlerin sakatlanma riski fazladır. Sporcuların acilen düzgün ve daha elverişli bir sahaya ihtiyaçları vardır. Zaten bu konuda kendilerine verilen sözler var. Bu sözler yerine getirilmelidir. Batman merkeze bağlı olan bu beldemizde güzel ve ihtiyacı karşılayacak bir spor kompleksi yapılmalıdır. Spor kompleksi yapılırsa beldedeki dört amatör takımın sporcuları faydalanır. Bu talebin karşılanması, vatandaşlarımızın öncelikli beklentileri arasındadır.” ifadelerini kulandı.

“Değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesi için mücadele edilmelidir”

Gençleri kötü alışkanlıklara karşı bilinçlendirmenin gerekli olduğunu vurgulayan Durmaz, “Ziyaret ettiğimiz kulüp yöneticileri, gençleri kötü alışkanlıklardan sakındırmak ve değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek için gençleri futbola yönlendirdiklerini ifade ettiler. Bu konudaki düşünce ve yaklaşımlarından dolayı kendilerini tebrik ettik. Gençlerin helal dairesi içinde meşguliyetlerinin olması önemlidir. Eğer duyarlı kişi ve kesimler gençleri doğru işlere kanalize etmezseler, kötü niyetli birileri mutlaka gençleri yanlarına çekmek için uğraş verecektir. Bu yüzden gençlere sahip çıkılmalıdır. Gençleri korumak, onları iyiliklere yönlendirmek, helal dairesi içinde onlara sosyal alanlar oluşturmak büyüklerin görevlerindendir. Toplum olarak hep birlikte değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesi için mücadele edilmeli, uğraş verilmelidir.” şeklinde konuştu.(İLKHA)

Resimleri büyütmek için üzerine tıklayınız...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı Batman..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, Petro..
TPAO'ya devrinden sonra yeni yönetim TPAO Kristal Park tesislerinde gaz..
Batman'ın profesyonel ekibi Petrolspor, 9 yıl aradan sonra tekrar TPAO ..
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu Batman Petrolspor'da devir işlemlerinin r..
Batman Milletvekili Ziver Özdemir Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'’nu ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=