Lütfen bekleyin..


Muhammed Günay

İMDAT! TEHLİKE VAR

10 Haziran 2019, 09:31 - Okunma: 1695

Gerçekten büyük bir tehlike neslimizi bekliyor. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için çok acil önlemler alınmalıdır. Bu büyük tehlike çocuklarımızın ve kadınlarımızın geleceği ile ilgilidir. Gözlerimizin önünde çocuklarımız bu büyük tehlikenin içine girmektedirler. Bir an önce Elimizi onlara uzatalım. Etrafımıza baktığımızda edepten, ahlaktan gün geçtikçe uzaklaşan bir nesil geliyor. Bugün bozulan bu nesil belki bize zarar vermez ama çocuklarımıza, torunlarımıza ve gelecek olan nesillerimize büyük zararlar verecek.

Geçmişteki toplumların çökmesine ve ilerlemesine sebep olan en önemli unsurların başında ahlak, edep ve haya gelmektedir. Bunlardan yoksun olan insanlar ve nesiller sadece kendi nefislerini, şehvetlerini düşünür hale gelirler. Toplumun içinde bulunduğu sıkıntıları hiçbir zaman göz önüne almazlar. Şu anda toplumuz öyle bir duruma doğru ilerliyor ki yetişen gençliğin kafasında oluşan tek gerçek, şehvettir. Ben şehvetimi nasıl tatmin ederim düşüncesidir. Tabi bu sorun çok büyük köklü çözümler ile çözülebilir. Günü birlik politikalarla, günü birlik çarelerle bu sorun çözülmez. Başta yetkili olanların bu sorunu kökten çözmeleri için her yönüyle toplumu İMAN sahibi kılmaya çalışmaları gerekir. Tabii bunun için herkesi dolaşmaları, herkesin fikrini alıp onları ikna etmeleri ve bunun üzerine toplumu oluşturan etkenleri tespit etmeleri lazımdır.

 Önce üniversitelerde köklü değişikliklerin oluşması lazımdır. Üniversitedeki gençliğin daha akıllı, toplumun faydasını düşünen, zevkinin peşinde koşmayan ahlaklı, hayalı, terbiyeli ve imanlı bir duruma getirilmesi lazımdır. Çünkü üniversitede yetişen şahıslar toplumun yöneticileri, idarecileri ve eğitimcileri oluyorlar. Eli kimin elinde olduğu bilinmeyen bir öğretmen nasıl ahlaklı bir toplum, hayali bir toplum yetiştirebilir. Din dersine giren öğretmen namaz kılmıyorsa, din dersine giren öğretmen edepli ve hayalı değilse, nasıl hayalı bir nesil yetiştirir. Doktor, mühendis ve idarecilerin tek derdi para kazanmaksa, paranın dışında hiçbir dertleri yoksa, toplumu düzene koyup ıslah etme noktasında bir çaba içine girmiyorlarsa, bunların toplumu düzeltme noktasında bir faydaları olmaz. Hatta toplumu bozmada ileri giderler. Diğer taraftan toplumumuzu hayasızlaştıran, karma eğitimin de bir an önce sona erdirilmesi gerekir. Çünkü karma eğitim neslimizi İlkokuldan itibaren birbirine karıştırdıkları için aralarındaki haya perdesini ortadan kaldırmaktadır. Haya çok önemlidir. Hadiste deniyor ki ‘’ Haya ve iman beraberdir.’’ Ve ‘’ Haya, imandandır.’’ Haya gidince imanda gider. İman ve haya  olmayan bir nesilde ise sadece para kazanma hırsı ve şehvet peşinden koşma bilinci gelişir. Dolayısıyla lise, Ortaokul ve ilkokuldaki öğretmenlerinde bu bilinçle yetiştirilmeleri gerekir ki bu öğrencilere iyi bir eğitim versinler. Bu neslin bozulmasına engel olacak olan tek şey iman ve hayadır. İman ve hayası olan gençlik hiçbir zaman topluma zarar vermez. Başkasına zarar vermez. Başkasını kendi nefsi için kullanmaz.

 Basın ve yayın neslimizi uçuruma doğru götürüyor. Bilinçli bir şekilde toplumu bozan programlar, diziler yapılmaktadır. İnsanları fuhşa özendirecek şekilde magazin programları ballandırılarak yapılmaktadır. Hangi sanatçı hangi sanatçı ile beraber olmuş. Hangi sanatçıyla nerede keyfini sürmüş, hangi sanatçı çıplak olarak denize girmiş. Hangi sanatçı bu çıplaklığı sayesinde ne kadar para kazanmış diye programlar ve filmler yapmaktadırlar. Dolayısıyla hangi televizyon programı açılsa, gençleri, kadınları ahlaksızlığa iten programlardır. Evet Kıymetli kardeşlerim: Eğer bu dünyada çocuğumuz emekleyerek yanan sobaya doğru gidiyorsa nasıl yerimizden fırlayarak, bütün çabamızla onu yanan sobadan uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Lütfen bu gençlerimiz gözümüzün önünde cehennem ateşine doğru ilerliyorlar. Giyimleriyle, yaşamlarıyla ile her şeyleriyle o tarafa doğru gidiyorlar ve biz onlara engel olmayıp destek oluyoruz. Kızımız bizden kot pantolon istiyor, hemen en dar kot pantolonu alıyoruz. Çocukturlar, gençtirler kendileri için faydalı ve zararlı olanları tam olarak bilmezler. Evet anne babalar Bizim sorumluluğumuz sadece çocuklarımızı dünyaya getirmek değildir. Bir hadiste ‘’kimin üç kız kardeşi veya üç kızı varsa, bunları güzelce terbiye ederse ve onlara iyi davranırsa cennete gider. 2 tane de olsa gider. 

Bu tehlikenin adımlarına kulak verelim ve ona göre tedbirimizi alalım. Yoksa yarın çok geç olabilir. Bizim çocuklarımız büyük bir bataklığın içine girerlerse onları çıkarmaya çalışırken, biz de bataklığa batacağız. Azgın sel sularına kapılan çocuklarını kurtarmaya çalışan anne babalar da suyun  içinde boğuluyorlar.     Onlar o bataklığa girmeden, o sel sularına kapılmadan önce onlara güzel bir ahlak, terbiye ve haram olandan uzak durmayı öğretelim. Tehlike çok büyük. Neslimiz Alevli ateşe doğru gidiyor. Hadiste belirtildiği gibi ‘’bir topluluğa idareci olanlar onlara nasihat ederek onları korumuyorsa cennetin kokusu dahi onlara gitmez.’’ Yani biz çocuklarımızı, neslimizi muhafaza etmeyerek ya da etmediğimizde bizim kurtulacağımızı sanıyorsak aldanıyorsunuz.

 Allah bize güzel bir bilinç versin...

Etiketler : İslam, iman, edep, ahlak, nesil, gençlik, kadın,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
53 gün önce
331 gün önce
549 gün önce
566 gün önce
653 gün önce
697 gün önce
704 gün önce
761 gün önce
794 gün önce
826 gün önce
839 gün önce
857 gün önce
865 gün önce
880 gün önce
1299 gün önce
1331 gün önce
1333 gün önce
1350 gün önce
1366 gün önce
1370 gün önce
1373 gün önce
1391 gün önce
1498 gün önce
1633 gün önce
1660 gün önce
1698 gün önce
1718 gün önce
1764 gün önce
1775 gün önce
1964 gün önce
1980 gün önce
2228 gün önce
2369 gün önce
2393 gün önce
2404 gün önce
2438 gün önce
2490 gün önce
2524 gün önce
2525 gün önce
2525 gün önce
2539 gün önce
2547 gün önce
2555 gün önce
2590 gün önce
2841 gün önce
2932 gün önce
2975 gün önce
2994 gün önce
3042 gün önce
3062 gün önce
3069 gün önce
3087 gün önce
3117 gün önce
3138 gün önce
3155 gün önce
3184 gün önce
3272 gün önce
3302 gün önce
3349 gün önce
3403 gün önce
3460 gün önce
3466 gün önce
3497 gün önce
3515 gün önce
3612 gün önce
3628 gün önce
3692 gün önce
3717 gün önce
3727 gün önce
3741 gün önce
3748 gün önce
3755 gün önce
3757 gün önce
3762 gün önce
3769 gün önce
3776 gün önce
3783 gün önce
3798 gün önce
3800 gün önce
3803 gün önce
3822 gün önce
3823 gün önce
3826 gün önce
3847 gün önce
3857 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=