Lütfen bekleyin..


Muhammed Günay

KANDAN BAŞKA BİR ÇÖZÜM BULUN!

11 Ekim 2019, 11:19 - Okunma: 1497

Kandan başka bir çözüm bulun. Hiçbir ülke, hiçbir millet öldürerek başarıya ulaşamaz. Belki belli bir süre baskı altında tutar, korkutur, ama bir zaman sonra tekrar savaş ve başkaldırılar başlar. Çözüm kan dökmek, öldürmek, imha etmek değildir.

Tarihin bütün dönemlerinde hiçbir kavim, hiç bir ırk, öldürülerek soyu tükenmemiştir. Hepsinin de soyu mevcuttur. En fazla zulmedenler en fazla silinenlerdir. Moğollara bakıyoruz. Şu anda büyük bir coğrafyaya sahiptirler. Ama erkek nufusu çok azdır. Yani nesilleri zayıflamıştır. Diğer taraftan yok etmeye çalıştıkları ülkelerin nesilleri haddinden fazla çoğalmıştır. Avrupa devletleri birbirleriyle yüzyıllarca savaştılar. Yüzyıl Savaşları, I. Dünya Savaşı, 2. Dünya savaşı ama en sonunda şunu anladılar ki birbirlerini öldürerek galip gelemezler ve barışın yolunu tuttular. El ele tutuştular. Birbirlerinin kanlarını dökmüş olanlar o kanlı elleriyle birbirleriyle kucaklaştılar ve kendi aralarında barışı tesis ettiler. Sınırları kaldırdılar. Kin gütmediler. Bugün Avrupa'ya baktığımızda birçok ülke sınırsızdır. Rahat bir şekilde birbirlerine gidip geliyorlar. İnsanları arasında herhangi bir savaş yoktur. Almanya ikiye bölünmüştü. Biri Komünizmin diğeride demokrasinin yönetiminde iken iki Almanya birleşti ve bir devlet oldu. Şu anda hiç kimse birbirine düşmanlık bile etmiyor. İspanya ve İngiltere örgütler devletleri ile barıştılar. Avrupa'da, ayrılmak isteyen etnik kökenli hareketler kendi Devletleri ile barış yaptılar ve ayrılmanın bir fayda getirmeyeceğini kabul ettiler. Ayrılmak demek küçülmek demektir. Ayrılmak demek basitleşmek demektir. Güçten düşmek demektir. Biz bir yerden ayrılarak güç kazanamayız. Mutlak surette sıkıntıya gireriz.

 Önemli olan her durumda insanları öldürmekten kurtarmaktır. İnsanları yaşatmaktır. Güçlü olanın güçsüz ve çaresiz olana elini uzatıp onu o durumdan kurtarmasıdır. En büyük kahraman cezalandıralabilecek gücü varken  affedebilendir.

Devletin yapabileceği en güzel şey, emperyalist devletler tarafından tuzağa düşürülmüş, ölüme sürüklenmiş ve terk edilmiş olan Kürtlere el uzatmasıdır. Onları bağrına basıp dost bir şekilde yaşamaya ve Yaşatmaya çalışmasıdır. Karşı tarafında ben devletim. Ben güçlüyüm. Ben yok ederim. Direnirim. Ben devlet kuracağım. Ben ayrılacağım deme gibi fikirlerinden vazgeçmesi gerekir. Kardeş bir şekilde yaşamaya aday olmalıyız. YPG Türkiye'ye saldırmayı bırakmalıdır. Örgütsel yapıların devletlerle savaş dönemi bitmiştir. Kim örgütsel bir şekilde, bir devlete karşı savaşırsa, başka devletler bu şiddeti körükleyerek bundan istifade ederler. Bizim memleketimizi yıkarlar. 6- 8 Ekim olaylarında halkı sokağa davet eden HDP yöneticilerinin bu daveti, birçok yerde hırsızların, karanlık güçlerin halkın malında gözü olan insanların, halkın malına ve canına saldırmalarına ve yüzlerce insanın  öldürülmesine sebep oldular. Belki niyetleri bu değildi. Ama insanları sokağa davet ettin mi bu kontrolsuz güç ne yapar belli değildir.  

 Lütfen, rica ediyoruz. Artık öldürme işini bir tarafa bırakın. En kötü Barış (ama samimi fikirlerle, ama birbirini kandırarak değil) savaştan daha iyidir. En kötü çözüm (ama ben Çözüm İstiyorum derken bir taraftan da bölgeyi silah deposu yapan bir güç, diğer taraftan onları gözetip ne zaman harekete geçerler diye bekleyen ve tuzağa düşürmek için çaba gösteren bir güç şeklinde değil) gerçek anlamda bir çözüm. İki tarafın da samimi bir şekilde yan yana gelip, örgütün şunu demesi gerekir. Kardeşim ben senden ayrılmak istemiyorum. Ben daha rahat bir şekilde memleketin her köşesinde dolaşmak istiyorum. Biz ırkımızdan dolayı birbirimize savaş açmayalım. Ben silahları ebediyen gömdüm. Demesi lazımdır. ABD, Rusya, AB ülkeleri ve İsrail kendi menfaatleri için diğer halkları kullanırlar. İşleri bitince de çöpe atarlar.        

Ey yetkililer Gelin bütün sıkıntıları aşarak birbirinize el uzatın. Ey Kürtler savaşmak isteyen liderlerinize deyin ki; biz savaşmak istemiyoruz. Siz savaşmak istiyorsanız buyrun. Ey Türkler, lütfen, biz Kürtleri yok ederiz düşüncesini bir kenara bırakın. Onlara samimi bir şekilde el uzatın. Teröst öldürülerek huzur sağlanmaz. Çünkü o teröristin 7-8 kardeşi var. Onu yaşat ki, onun kardeşi seni dost bilsin. Aynı topraklar üzerinde yaşamaktayız. Akraba olmuşuz. Barış savaştan daha iyidir. örgütler silahlarını ebediyen gömmelidirler. Silahlarla  savaş kazanılmaz. Gönülleri kazanmak lazımdır.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
170 gün önce
388 gün önce
405 gün önce
492 gün önce
536 gün önce
543 gün önce
600 gün önce
633 gün önce
665 gün önce
678 gün önce
696 gün önce
704 gün önce
719 gün önce
1138 gün önce
1170 gün önce
1172 gün önce
1189 gün önce
1205 gün önce
1209 gün önce
1212 gün önce
1231 gün önce
1337 gün önce
1472 gün önce
1499 gün önce
1537 gün önce
1557 gün önce
1603 gün önce
1614 gün önce
1803 gün önce
1819 gün önce
2067 gün önce
2209 gün önce
2223 gün önce
2232 gün önce
2243 gün önce
2277 gün önce
2329 gün önce
2363 gün önce
2364 gün önce
2364 gün önce
2378 gün önce
2386 gün önce
2394 gün önce
2430 gün önce
2680 gün önce
2772 gün önce
2815 gün önce
2833 gün önce
2881 gün önce
2902 gün önce
2908 gün önce
2926 gün önce
2956 gün önce
2977 gün önce
2994 gün önce
3023 gün önce
3111 gün önce
3141 gün önce
3188 gün önce
3242 gün önce
3299 gün önce
3305 gün önce
3336 gün önce
3354 gün önce
3451 gün önce
3467 gün önce
3531 gün önce
3556 gün önce
3566 gün önce
3580 gün önce
3587 gün önce
3594 gün önce
3596 gün önce
3601 gün önce
3608 gün önce
3615 gün önce
3622 gün önce
3637 gün önce
3639 gün önce
3642 gün önce
3661 gün önce
3662 gün önce
3665 gün önce
3686 gün önce
3696 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=