Lütfen bekleyin..


Muhammed Günay

BAROLARIN ÇOĞALTILMASI YETMEZ

08 Temmuz 2020, 17:16 - Okunma: 4487

Benim anlamadığım ve anlamakta güçlük çektiğim, niye bir çok sendika var. Eğitim Bir-Sen, Eğitim Sen, Kamu Sen, KESK, Türk-İş, Hak-İş gibi, ama niye Barolar tektir. Niye 2,3 veya 4 tane değişik Baro sendikası veya birliği olmasın.

            Niye bu tek güç birinin elinde olsun. Baroların başkanlarının yaptığı açıklamalar veya uygulamalar kendi üyeleri tarafından beğenilmediği halde mikrofon kimin elinde ise o bütün avukatların adına, avukatların istemediği konuşmaları yapıyor. Mesele eskiden İstanbul barosunun kapısına astırdığı söylenen ‘ Örtülü avukat giremez’ yazısı eğer doğru ise üye olan birçok avukat tarafından kabul edilmediği halde ses çıkaramamışlar. Eğer çoklu baro olsaydı böyle bir yazı asarlar mı? Belki bazı avukatlar bunların bulunduğu baroda olmak istemiyor ama mecburiyetten kalıyorlar. Yani avukatın kendi hür iradesiyle istediği Avukat arkadaşlarıyla kurmak istediği Baro neden olmasın veya kendi aidatları ile istemedikleri şahısların sefa sürmelerine, bunları istedikleri gibi harcamalarına razı değildirler.

            Haksızlıkları savunduğunu ve savunma makamı olduğunu iddia eden baro bir komünist veya solcu ya da devlet karşıtı yakalansa veya öldürülse feryat figan ediyor. Basın açıklaması yapıyor. Ama Silvan’ın susa köyünde 10 Müslüman camiden çıkarılıp şehit edilse sesini çıkarmıyor. Madımak otelinde kimin tarafından öldürüldükleri tam belli olmayanlar için açıklama üstüne açıklama yapan baro, Başbağlar köyünde şehid edilen 33 Müslüman için sesini çıkarmıyor. Veya askerler, polisler için sesini çıkarmazken dağda öldürülen insanların hakkını savunmaya kalkışıyor. 6-8 Ekim olaylarında Diyarbakır’da vahşice öldürülen 53 Müslüman için sağır olurken onların ölüm emrini veren için yırtınıyor. Kurban bayramında et dağıtırken şehid edilen 16 yaşındaki Yasin Börü için ses çıkarmayan baro katilleri için savunma yapıyor. Katilin kurtulması için savunma yapılmaz. Katil cezasını çekmelidir. Baro, zalimin kurtulması için çalışmamalıdır.

             Demek ki, bu baro değişmelidir. Bu baro Müslüman halkın hakkını savunmak için kurulmamış. Bizim hakkımızı savunan avukatların bulunduğu barolar kurulmalıdır.

            Baroların sayısının çoğalmasına izin verilirken diğer kurumlarda aynı akibete uğramalıdır. Esnaf – kefalet, Şoförler cemiyeti, Mimar ve Mühendisler odasıda çoğaltılmalıdır.

            Tabipler Birliği'nin açıklamalarına karşı binlerce doktor var. Onların sağlıkla ilgili, doktorlukla ilgili hiçbir açıklamaları ve çalışmaları duyulmuyor ama siyasi açıklamaları gündemi işgal ediyor. Açıklamaları CHP ve diğer sol örgütlerle aynı paraleldedir. diğer taraftan Mimarlar Odası Diğer taraftan Bilmem Esnaf ve Sanatkarlar Odası hepsi birer tane Halbuki biz esnaf olarak, biz avukat olarak biz, Doktor olarak, biz mühendis olarak kendimize yakın olan veya düşüncemize yakın olan benimsediğimiz herhangi bir yapıda olmak istiyoruz. Bizim gücümüzü zorla elinde tutan Barolar Birliği'ne veya Tabipler Birliği'ne veya diğerlerine üye olmak istemiyoruz. Nasıl öğretmenlerde, sağlık personellerinde değişik sendikalar varsa, nasıl işçilerde değişik sendikalar varsa bu odalarında değişik şekilde olmaları lazımdır. güç birilerinin eline girmiş, onlarda yıllardır bunu kendi faydaları için kullanıyorlar. Eski yönetim kendisine oy versin diye kendisiyle ilgili borçlarını siliyor.

          Adamlar krallar gibi yaşıyorlar. Bu imkanların ellerinden çıkmasını istemezler. Bunun için ellerinden geleni yaparlar.

              Müsiad kurulmadan önce, Tüsiad her şeye müdahale ediyordu. Ülkeyi kaosa sürükleyecek işler yapıyordu. Ortakları abd ve Avrupalılardı. Onlardan emir alıyorlardı. Bu kuruluşlarda Tüsiadın konumundadırlar.

             Avukatlar, doktorlar, mühendisler, ayrı bir yapı kurmak istiyorlarsa yan yana gelebilirler denilmeli ve diğer yapılara tanınan haklar yeni kurulacak Barolar, Doktorlar, Mühendisler, Mimarların, esnafların şoförlerin yapılarına da verilmelidir Vakti zamanında bazıların arpalık olarak faydalanacağı bazı kurumlar oluşturulmuştur. Esnaf –kefalet ve buna benzerleri kimin elinde ise, hangi düşüncenin elindeyse buradaki imkanları kendilerine ve yandaşlarına kullandırmışlar. Dolayısıyla buralarda kayıtlı olup bunların bu davranışlarını beğenmeyen sevmeyen insanlar bunlara aidat vermek istemiyorlar. Kendileri gibi düşünen insanların toplandığı yerlerde toplanmak istiyorlar. İşte hükümet bu konuda herkesin, her kesimin kendisine yakın olan yerlerde toplanmasını sağlayacak düzenlemeler yapmalıdır. Sadece bir yerde değil her yerde bu düzenlemeler olmalıdır. Herkes hür olmalı, isteği ile istediği yere üye olmalıdır.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
7 gün önce
76 gün önce
355 gün önce
572 gün önce
589 gün önce
676 gün önce
720 gün önce
727 gün önce
784 gün önce
817 gün önce
849 gün önce
862 gün önce
880 gün önce
888 gün önce
903 gün önce
1322 gün önce
1354 gün önce
1356 gün önce
1373 gün önce
1389 gün önce
1393 gün önce
1396 gün önce
1415 gün önce
1521 gün önce
1656 gün önce
1683 gün önce
1721 gün önce
1741 gün önce
1787 gün önce
1798 gün önce
1987 gün önce
2004 gün önce
2251 gün önce
2393 gün önce
2407 gün önce
2416 gün önce
2427 gün önce
2462 gün önce
2514 gün önce
2547 gün önce
2548 gün önce
2549 gün önce
2563 gün önce
2571 gün önce
2578 gün önce
2614 gün önce
2864 gün önce
2956 gün önce
2999 gün önce
3017 gün önce
3065 gün önce
3086 gün önce
3092 gün önce
3111 gün önce
3141 gün önce
3161 gün önce
3178 gün önce
3207 gün önce
3295 gün önce
3325 gün önce
3372 gün önce
3426 gün önce
3483 gün önce
3489 gün önce
3520 gün önce
3538 gün önce
3635 gün önce
3651 gün önce
3715 gün önce
3740 gün önce
3750 gün önce
3764 gün önce
3771 gün önce
3778 gün önce
3780 gün önce
3785 gün önce
3792 gün önce
3799 gün önce
3806 gün önce
3821 gün önce
3823 gün önce
3826 gün önce
3845 gün önce
3846 gün önce
3849 gün önce
3870 gün önce
3880 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=