Lütfen bekleyin..


Muhammed Günay

Herkes Balistik Füze Yapabilir Ama…!

04 Şubat 2017, 15:57 - Okunma: 3133

             Balistik füze yani güç dünyanın yönetimini ellerinde bulunduran ülkelerin hassasiyetle üzerinde durduğu bir silahtır. Amerika ve İsrail dünyadaki silah piyasasını ellerinde bulundurmaktadırlar. Birleşmiş Milletler terör örgütü vasıtasıyla istemedikleri ülkelerin silah yapmalarını engellemeye çalışıyorlar. Herkes silah yapabilir ama halkı Müslüman ülkeler yapamaz.
             Amerika balistik füze yapar. Yeni geliştirdiği silahları Irak, Afganistan, Suriye ve başka Müslüman ülkelerde halkın üzerinde deneme yapar. Öldürücü özelliğini keşfeder. İsrail her türlü nükleer silahları yapar. Müslüman halkın üzerinde dener. İngiltere, Fransa, Hindistan, Çin, Kore, Rusya ve diğer tüm Müslüman olmayan ülkeler yaparlar. Denemelerini yaparlar. Hatta yanlışlıkla komşu ülkelerin topraklarına da fırlatırlar. Kimseden çıt yok. Amerika, İsrail ses çıkarmaz. Birleşmiş "İslam dışı" milletler terör örgütü ses çıkarmaz. Amerika Güney Kore ile 300 km mesafeli balistik füze yapabilirsin diye anlaşma yapmış. Yani kendi şehirlerini vurabilirsin. Onlar Uranyumu istedikleri kadar zenginleştirirler dünyadan çıt yok. Dünya yok ki, onlardır. 
             Adnan Menderesin Başbakanlığı döneminde ağır sanayii yapılmak istenmiştir. Ama Amerika da, İngiltere de, bu ikisinin güdümündeki Almanya da Türkiye'nin sanayii hamlesine hep soğuk baktılar. Hatta Türkiye savaşa Almanya karşısında girmek karşılığında İngiltere'den eskimiş askeri teknolojinin yenilenmesini istemiş ancak bu talep kabul edilmemişti. Nuri Demirağ'ın yerli uçak projesi Milli Şef İsmet İnönü döneminde sudan gerekçelerle akamete uğratıldı. Nuri Killigil'in silah fabrikası sabotaj kuşkusu duyulan bir yangında kül oldu. Başbakan Adnan Menderes, dış politikada Amerikan yanlısı bir siyaset izlemekle birlikte içerde büyük bir sanayii hamlesi gerçekleştirmek istiyordu.
Türkiye'nin ağır sanayii için gerek duyduğu kredi taleplerine olumsuz cevaplar verdiler.
Çetin Yetkin'in yıllar önce “Milliyet”te yer alan bir yazı dizisinde 
Başbakan Menderes ağır sanayii için kredi alabilmek umuduyla Almanya'ya bir seyahat düzenlemişti. Alman Ekonomi Bakanı Ludwig Erhard kredi teklifini reddetmiş, kafası bozulan Bakan Fatin Rüştü Zorlu masaya yumruğunu vurarak salondan ayrılmıştı. Daha sonra Erhard, Menderes'e, “Siz niçin ağır sanayii de bu kadar ısrar ediyorsunuz ekselans” diye sormuştu. Menderes'in verdiği cevap şu olmuştu: “Sizin pişmiş toprağınızı çimento olarak almamızı mı istiyorsunuz hala? Türkiye bunu aşmıştır.” 
Erhard'ın cevabı ise şöyleydi:  “Size biz kredi açmayalım. Size avans para verelim: Türkiye'de tarımı geliştirin. Entansif tarım yapın, Avrupa'nın hububat, meyve, sebze ambarı olun. Eksperlerimizi, makinelerimizi gönderelim. Üretecekleriniz için kredi değil peşin para ödeyelim.”
 Birden bire öfkelenen Menderes, “Biz sizin hiçbir şeyinizi istemiyoruz” diyerek ayrılmıştı Erhard'ın yanından. Menderes bu olaya tanık olan gazeteci Mithat Perin'e,  “Hep kafalarında bizi geri bıraktırmak var. Bunun için de ellerinden geleni yapıyorlar” demişti. 
Aynı Ludwig Erhard, 1956 yılında “Alman Endüstri Birliği”nin bir toplantısında bakın ne diyordu: Gazeteci Nur Batur “İngiliz gizli belgelerinde Menderes-Amerika kavgası ve 27 Mayıs'a doğru” başlıklı bir yazı dizisinde Türkiye'deki İngiliz kaynaklarının Londra'ya verdikleri raporlarda ABD'nin Menderes ve Zorlu'dan yatırımları durduracak kararlar almalarını, sanayileşmeden vazgeçmelerini istediklerini belirtiliyordu.
                Adnan Menderes 27 Mayıs darbesi olmasaydı Rusya’ya gidecekti. Menderes'in 1950''lerin sonlarında Amerika'dan talep ettiği kredi tekliflerine olumlu cevap alamaması üzerine Sovyetler Birliği'ne yönelmesi Demokrat Parti Hükümeti'nin sonunu hazırlayan sebeplerden biriydi. Moskova da Menderes hükümetinin temaslarına ve isteklerine olumlu yaklaşmıştı. Amerika onu devirdi. 
            Şu anda Cumhurbaşkanına bu kadar şiddet ve kinle düşmanlık yapmalarının sebebi silah sanayinde büyük adımlar attığı içindir. 
              İran balistik füze yapıyor İsrail ve Amerika kuduruyorlar. Herkese çay var Müslümana yok. Onlar Uranyumu istedikleri kadar zenginleştirebilirler ama İran, Türkiye veya başka bir Müslüman ülke yapamaz. İlginçtir Nasır, Nil nehri üzerinde elektrik üreten bir baraj kurmak için Amerikalılardan kredi almak istemişti. Bunu da reddetmişti Amerika.
             Türkiye en kısa zamanda Amerika ve dostlarının güdümünden kurtulmalı Rusya ve İran ve Çin ile ilişkilerini geliştirmelidir. O zaman İngiltere, Almanya, Amerika liderleri ülkemizi ziyaret etmek için sıraya girerler. Yeter ki biz dik duralım ve bu ilişkilerimizi Avrupalılara şantaj için değil gerçek ve samimi olarak kuralım. 
             Allah bizi düşmanlarımıza muhtaç etmesin. Amin. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
55 gün önce
124 gün önce
403 gün önce
620 gün önce
638 gün önce
724 gün önce
768 gün önce
775 gün önce
832 gün önce
865 gün önce
898 gün önce
910 gün önce
928 gün önce
936 gün önce
952 gün önce
1370 gün önce
1402 gün önce
1405 gün önce
1422 gün önce
1437 gün önce
1441 gün önce
1444 gün önce
1463 gün önce
1569 gün önce
1704 gün önce
1731 gün önce
1769 gün önce
1789 gün önce
1835 gün önce
1846 gün önce
2035 gün önce
2052 gün önce
2299 gün önce
2441 gün önce
2455 gün önce
2465 gün önce
2475 gün önce
2510 gün önce
2562 gün önce
2595 gün önce
2596 gün önce
2597 gün önce
2611 gün önce
2619 gün önce
2626 gün önce
2662 gün önce
2912 gün önce
3004 gün önce
3047 gün önce
3066 gün önce
3114 gün önce
3134 gün önce
3140 gün önce
3159 gün önce
3189 gün önce
3209 gün önce
3226 gün önce
3255 gün önce
3343 gün önce
3373 gün önce
3420 gün önce
3474 gün önce
3531 gün önce
3537 gün önce
3568 gün önce
3586 gün önce
3683 gün önce
3699 gün önce
3763 gün önce
3788 gün önce
3798 gün önce
3812 gün önce
3819 gün önce
3826 gün önce
3828 gün önce
3833 gün önce
3840 gün önce
3847 gün önce
3854 gün önce
3869 gün önce
3871 gün önce
3874 gün önce
3893 gün önce
3894 gün önce
3897 gün önce
3918 gün önce
3928 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=