Lütfen bekleyin..



Batman’da Kur’an ziyafeti programı yoğun ilgi gördü

23 Nisan 2022, 03:15 - Okunma: 491

Kur’an Nesli Platformu tarafından Batman'da üçüncüsü düzenlenen "Kur'an Ziyafeti" programında konuşan Platform Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü, önceliklerinin Kur’an'ı hayatlarının tüm alanlarına yerleştiren bir toplum inşa etmek olduğunu söyledi.

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından "Kur'an Ziyafeti ve Dua" programının üçüncüsü düzenlendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, siyasi parti temsilcileri, âlimler, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Batman’da Kur’an ziyafeti programı yoğun ilgi gördü

Çamlıtepe Mahallesi’nde bir parkta sunuculuğunu Mustafa Gültekin’in yaptığı 'Kur'an Ziyafeti' programının açılış ve selamla konuşmasını Kur'an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü yaptı.

Sütçü, amaçlarının bir hayat rehberi olan Kur’an’ın rehberliğinde, Kur’an’ın okunması, anlaşılması ve bir hayat programı olarak yaşanmasını sağlayacak her türlü etkinlikleri düzenlemek ve bu minvalde bir toplum inşa etmek olduğunu aktardı.

Batman’da Kur’an ziyafeti programı yoğun ilgi gördü

Mehmet Emin Sütçü

“Evlatlarımıza karşı öncelikli vazifemiz onlara Kur’an'ı ve namazı öğretmektir”

Sütçü, “Kur’an nasıl ki indirildiği çağın toplumunu o bedevi ve dünya uygarlıkları içerisinde adları dahi okunmayan bir toplumu nasıl en medeni milletlere dahi üstat eylemişse, aynı şekilde günümüz cahiliye toplumunu da Kur’an’ın bu şekilde tekrar asrısaadette olduğu üzere yeniden insanlara hidayeti ve doğru yolu ulaştıracak toplum inşa etmesini diliyor ve bu uğurda çaba gösteriyoruz. Bu vesile ile tüm anne ve babalara sesleniyoruz; şunu iyi bilmeliyiz ki; evlatlarımıza karşı öncelikli vazifemiz onlara Kur’an'ı ve namazı öğretmek, Kur’an’ın ahlakını aşılamaktır.” dedi.

Batman’da Kur’an ziyafeti programı yoğun ilgi gördü

“Çocuklarımızı Kur’an ve sünnet dairesi çerçevesinde yetiştirmek için gayret göstermek zorundayız”

Çocukların yediği ve içtikleriyle ilgilenildiği kadar kalplerinin ve ruhlarının da beslenmelerine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Sütçü, şöyle devam etti:

“Giydiklerine özen gösterdiğimiz kadar takva elbiseleriyle bezenmelerine de özen göstermeliyiz. Bilelim ki bugün ihmal ettiğimiz gençlerimiz hem dünyevi istikbalde hem de mahşerde yakamıza yapışacaklar ve bize büyük bir yük olacaklardır. Onlar bizden hak dava etmeden önce onların hakkını vermek ve onları Kur’an ve sünnet dairesi çerçevesinde yetiştirmek için her türlü çaba ve gayreti göstermek zorundayız.”

“Dileğimiz Kur’an kuşağı olarak adlandırılmış bir toplum inşa olsun”

Konuşmasının devamında gençlere seslenen Sütçü, “Sevgili gençler; çağın modasını ve akımlarını takip etmektense Kur’an’ın ve sünnetin akımını takip edelim. Duamız ve arzumuz odur ki; bugün toplumu x, y ve z kuşakları adı altında nasıl adlandırıyorlarsa, temennimiz odur ki bütün bu adlandırmalar yerine tek bir şekilde Kur’an kuşağı olarak adlandırılmış bir toplum inşa olsun. Ve o toplumun rehberliğinde, önderliğinde dünya asrısaadetteki huzuru ve güveni bulsun.” ifadelerini kullandı.

Batman’da Kur’an ziyafeti programı yoğun ilgi gördü

Selamlama konuşmasının ardından Kur’an ziyafetine geçildi. Hafız Şeyh Münir Abdulcevad, İl Vaizi İbrahim Halil Yakut, Müezzin Kayyım Abdullah Men ve İmam Hatip Havzullah Kavak hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetleri dinleyicileri adeta mest etti.

İTTİHADUL ULEMA Üyesi Müderris Recep Karatağ’ın yaptığı duanın ardından üçüncü Kur’an ziyafeti programı son buldu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=