Lütfen bekleyin..



KÜSİ Toplantısı yapıldı

17 Mayıs 2017, 18:02 - Okunma: 3003

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2017 yılının ilk toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Batman Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, İl Ticaret Müdür, OSB Müdürü, KOSGEB İl Müdürü Vekili, Batman Ticaret Odası Başkanı, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, TÜMSİAD, MÜSİAD ve ASKON Batman Şube Başkanları ve ilgili kurumların temsilcileri ile sanayiciler katıldı.
 
Vali Ahmet Deniz’in açış konuşmasıyla başlayan toplantı, Batman KUSİ İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karakaya tarafından, yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı sunum ile devam etti.
 
Üniversite bünyesinde kurulacak olan Teknopark’ın önemine değinen Vali Deniz, Teknopark'ın kurulmasıyla birlikte, sanayi sektörümüzün gelişmesine önemli katkı sağlıyacağını belirterek, teknoloji transferi sayesinde şirketlerimiz ve firmalarımız katma değeri yüksek ürün üretecek ve aynı zamanda ihracatımız da artacaktır. Sanayi sektörümüz ile üniversitemizin işbirliği içerisinde olması bizim için önemlidir” diye konuştu.  
 
Konuşmanın ardından kurul üyeleri kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi için ilgili kurumların ve sanayicilerin işbirliği içerisinde yürütülecek çalışmalara ele alınarak görüşüldü.
 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman genelinde arsa, ev ve gayrimenkul fiyatlarında şu an durgunluk yaşan..
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=