Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

‘Mevlid-i Nebi’ ve Gazze kıyımı!

25 Nisan 2024, 00:24 - Okunma: 97

İran’ın israil terör örgütü (İTÖ)’ye misillemesi sonrası İTÖ’nün misilleme yapacağını açıklaması ile ‘bölgesel savaş’ endişesi artarken ABD, geçen hafta İTÖ’nün misilleme yaptığını duyurdu ancak İran yönetimi İsfahan’a yönelik saldırı girişiminde kullanılan İHA’ların imha edildiğini açıkladı.

Dünyanın gözü İran-İTÖ gerginliğinde iken Ramazan Bayramının ilk gününde Gazze’de oğulları ve torunları şehid edilen asalet ve vakurluk timsali HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, hafta sonu Halid Meşal ve HAMAS yetkilileri ile birlikte İstanbul’a gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Yapılan açıklamada, israil’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze’ye yeterli düzeyde ve kesintisiz ulaştırılması için yapılması gerekenler, bölgede adil ve kalıcı barış süreci ile ilgili konuların ele alındığı belirtildi.

Gazze Şeridinde ve Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana sivillere yönelik yıkım, baskınlar, katliam ve soykırım dünyanın gözü önünde kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Buna karşın dimdik ayakta olan direniş grupları mücahitlerinin İTÖ’ye karşı imha eylemleri ve cihad ruhu kararlılıkla devam ediyor. Yine dünya geneli Gazze’ye destek gösterileri ve eylemleri de tüm gündem değiştirme çabalarına ve algı operasyonlarına rağmen halkların ve dünya vicdanının dirayeti ile sürüyor.

Ülkemizde de Müslüman halkımızın Gazze’ye yönelik desteği ve terör rejimine yönelik öfkesi diri bir şekilde kendini gösteriyor. Her platformda Gazze mezalimi gündem oluyor. Miladi takvime göre Peygamber Efendimizin mübarek veladetleri olan 20 Nisan’ı içine alan haftanın kutlandığı Mevlid-i Nebi haftasına girdik. Bu yıl Gazze ve Müslüman coğrafyasında Müslümanlara yönelik saldırı ve katliamlara dikkat çekmek amacıyla, Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu yılki temayı “Cihad Önderi Hazreti Muhammed” olarak kararlaştırdı.

21 Nisan Pazar günü Batman ve Van’da başlayan etkinlikler, 28 Nisan Pazar Diyarbakır ve 5 Mayıs Pazar İstanbul’da finali gerçekleştirilecek.

Batman ve Van’da pandemi süreci ve Ramazan ayının Nisan ayına denk gelmesi nedeniyle 2019’dan beri ilk kez yapıldı. Yapılan konuşmalarda ve verilen mesajlarda Gazze’de yaşanan mezalim ve soykırıma ve İslam ümmetinin ve Müslüman liderlerin hayatlarının her alanında cihadı tesis etmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Van’daki mevlide HAMAS Siyasi Büro üyesi Süheyl el Hindi konuşmacı olarak katıldı ve Gazze’de yaşananlar ile ilgili bilgi verdi. El Hindi Gazze’den selam getirdiğini belirterek, “Gazze her ne kadar zulüm altında olsa da teslimiyetin beyaz bayrağını kaldırmayacak, siyonist işgalcilere baş eğmeyecek, direnişinden vazgeçmeyecek ve kanının son damlasına kadar mücadele edecektir. Unutmayalım ki Gazze şu anda 2 milyar Müslümanın izzetini ve şerefini koruyor. Gazze tüm Müslümanları temsil ediyor.” dedi.

Batman’da yapılan konuşmalarda da cihad ruhu ve Gazze mezalimi konusu işlendi. Ticaret ve dünyevi hiçbir menfaatin Müslümanlardan ve ümmetin evlatlarının kanından daha değerli olmadığı vurgulanarak, bir kavim veya milletin cihadı terk ettiği zaman zelil olacağına atıf yapıldı.

Etkinlik alanındaki bir binaya Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ile Kudüs fatihi Selahaddin-i Eyyubi'nin posterleri ile alanda Şehit Aytaç Baran ile Şehit Sacit Pişgin'in posterleri asıldı. Alanda "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" yazılı büyük Tevhid ve Filistin bayrakları ile Kürtçe, İngilizce, Türkçe ve Arapça dillerinde "Batman Mevlidine Hoş Geldiniz" yazılı pankartlar asıldı.

Sıcak havaya rağmen on binler alanı tekbir ve salavatlarla doldurdular. Sıcak hava Kur’an’ı Kerim tilaveti ile yerini serin bir esintiye bıraktı. Kürtçe Mevlid ve Özlem ajans sanatçıları ile Peygamber Sevdalıları kız-erkek çocuk ilahi gruplarının okuduğu ilahi ve ezgiler ile alanda coşku doruğa çıktı. Özellikle sloganlar eşliğinde, “Batman’dan Gazze’ye selam olsun, Peygamber Sevdalılarından HAMAS’a selam olsun” şeklinde HAMAS’a ve Gazze’ye selam gönderilmesi alanda duygusal bir atmosfer, heyecan ve coşku meydana getirdi.

Mevlid okunurken özgürlüğün sembolü olan güvercinler Gazze’nin ve İslam ümmetinin özgürlüğüne kavuşması temennisiyle gökyüzüne salındı.

Etkinlikte son olarak 9 maddelik “Mevlid-i Nebi mesajı” okundu. Mesajda; cihadın önemi, İslam’ın öğrenilmesi ve yaşanılması, kardeşlik hukuku, sosyal adalet, evrensel barış ve huzurun Hazreti Muhammed (SAV)’in cihad, adalet, merhamet, ilim başta olmak üzere tüm alanlarda “önder” olduğuna dikkat çekildi.

Alana yakın bir binaya asılan Ebu Ubeyde ve Selahaddin-i Eyyubi posterleri El Cezire başta olmak üzere Arab ve İslam dünyası basınında geniş yankı buldu.

On binlerin büyük bir coşkuyla katıldığı Mevlid-i Nebi etkinliklerinin ümmetin birliği ve Gazze ile mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olması temennisi ve duasıyla…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
87 gün önce
492 gün önce
626 gün önce
640 gün önce
696 gün önce
751 gün önce
787 gün önce
806 gün önce
848 gün önce
863 gün önce
1143 gün önce
1276 gün önce
1449 gün önce
1472 gün önce
1501 gün önce
1685 gün önce
1815 gün önce
1836 gün önce
1961 gün önce
2028 gün önce
2054 gün önce
2084 gün önce
2227 gün önce
2264 gün önce
2369 gün önce
2392 gün önce
2622 gün önce
2691 gün önce
2812 gün önce
2970 gün önce
2973 gün önce
3029 gün önce
3047 gün önce
3050 gün önce
3071 gün önce
3105 gün önce
3160 gün önce
3169 gün önce
3242 gün önce
3361 gün önce
3336 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=