Lütfen bekleyin..



Vali Ahmet Deniz'den "Ahilik Haftası" mesajı

19 Eylül 2017, 10:59 - Okunma: 2772

Batman Valisi Ahmet Deniz, 30. Ahilik Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Batman Valisi Ahmet Deniz, 30. Ahilik Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Medeniyet tarihine kültürümüzün armağan ettiği birçok değer olduğunu ve bu değerlerden birinin de Anadolu' da kök salarak, varlığını yüzyıllar boyunca devam ettiren Ahilik kurumu olduğuna dikkat çeken Vali Deniz, "Kardeşlik” anlamına gelen “Ahi” sözcüğü,  vicdanını kendi üzerine gözcü koyan, helalinden kazanan, yerine ve yeterince harcayan, ölçü ve tartı ehli olan, yararlı şeyler üretip topluma sunan insandır. Güzel ahlakı, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, akli selimi, herkesin kendi sanatı ile yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütleyen köklü bir müessesedir." dedi.
 
Ahilik Teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin düşünceleri ve Ahilik geleneği yüzyıllardır geçerliliğini koruduğunu ve günümüzün ihtiyacı olan doğruları gözler önüne serdiğini belirten Vali Deniz devamla, "Esnaf ve sanatkârlarımız, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas alan Ahilik sistemini uygulamaya bugün de devam etmektedirler." ifadelerini kullandı.
 
Vali Deniz mesajını şöyle sürdürdü:, "Ahilik bir meslek teşkilatı olmanın yanında, geçmişte yaşanmış, bugün yaşanan, yaşanması gereken ve gelecekte de yaşanacak gerçek bir yaşam disiplinidir. Bugün, dünyadaki tüm mazlumları kucaklayan kardeşlik anlayışınız, esasında ahilik geleneğinin de canlı örneğidir. Bu düşüncelerle; Esnaf ve Sanatkârlarımıza bereketli ve helal kazançlar nasip olunması dileğiyle 30. Ahilik Haftası’nı kutluyorum." 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Düğün sezonu olmasına rağmen mobilya satışlarında bekledikleri hareketliliğ..
Batman genelinde arsa, ev ve gayrimenkul fiyatlarında şu an durgunluk yaşan..
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=