Lütfen bekleyin..



Elazığ İhya-Der dosyası bozuldu

25 Mayıs 2016, 17:50 - Okunma: 2291

Yargıtay'ın yeniden ele aldığı Elazığ İhya Der dosyasında 'beraat etmesi gereken sanıkların cezalandırıldığı görüşü' ile dosyayı lehte bozdu.

Paralel yapının polis ve yargı içindeki yapılanmaları el ele vererek Siyonist terör devletinin katliamlarına tepki gösterenlere ve Amerika'yı protesto edenlere ceza yağdırmıştı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi 14 Ocak 2010 tarihinde Elazığ İhya-Der yönetici ve üyelerinden oluşan 19 kişiye israil'in katliamlarını protesto ettikleri ve gıyabi cenaze namazı kıldıkları için 150 yıl hapis cezası vermişti.

İhya Der dosyasından hapis cezasına çarptırılan 6 kişi cezalarını çekmiş ve bitirmişti. Geri kalan 13 kişi ise 5 yıldır mahküm/muhacir sürgün hayatı yaşıyordu.

SUÇLARI NEYDİ?

Elazığ İhya- Der'e yönelik FETÖ tarafından bir kumpas kuruldu. İçlerinde İslamî sohbetlere katıldığı gerekçesiyle 55 yaşındaki bir kadının bulunduğu 19 kişiye 150 yılı bulan hapis cezaları verildi. Mahkeme; genç, kadın, yaşlı dinlemedi. 60 yaşını geçen Molla Zeki Açıkgöz'e İslamî sohbet vermekten, 7,5 yıl ceza verildi. Hapis cezasına çaptırılan kişilere atfedilen suçlar ise insanın kanını donduran cinsten. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Badem tarafından hazırlanan iddianamede suç olarak isnat edilenler: 28.12.2008 günü İzzet Paşa Camiinde Filistinliler için gıyabi Cenaze Namazı Kılmak 23.01.2009 tarihinde Palu İlçesinde Filistin'e Destek Eylemi Organize Edip Katılmak 04.04.2009 tarihinde Kutlu Doğum Haftası Düzenlemek 4. 08.03.2011 tarihinde İstasyon Meydanında Kutlu Doğum Etkinliğine Katılmak 31.12.2008 tarihinde Mekke'nin Fethi Gecesi Organize Edip katılmak.

PARALELCİ YARGIÇLAR BU SUÇLARA(!) CEZA VERDİ

israil ve Amerika'yı protesto edenlere ceza verilmesi iddianamelerde örgütsel faaliyet olarak yer aldı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan iddianamede İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının yaptığı Kutlu Doğum etKinliklerinden tutun Kur'an yakmayı protesto etmek, israil ve Amerika'yı protesto etmek, Hz. Fatma'yı anmak, fakir insanlara yardımda bulunmak ve pikniğe gitmek bile örgütsel suç olarak gösterilmişti. İşte iddianamede yer alanlar...

• israil ve Amerika'yı protesto etmek amacıyla 17/09/2010 günü Kahta'da, 18/09/2010 günü ise Adıyaman'da bir basın açıklaması yapmak

• israil ve Amerika'yı protesto etmek amacıyla “Kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim'in yakılması ve çirkin bir şekilde ayaklar altına alınması” konulu 17/09/2010 günü Mustazaf-Der tarafından Adıyaman Kahta İlçesi Devlet Hastanesi önünde 150 kişilik bir grubun katılımıyla basın açıklaması yapmak.

• Filistin'de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılmak ve protesto gösterisi düzenlemek.

• “Bismillahirrahmanirrahim” ile başlayıp “Allaha emanet olun” şeklinde biten A-4 kağıdı.

• Dini önemi olan gün ve gecelerde düzenlenen kapalı yer toplantıları organize etmek.

Kaynak: Doğruhaber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=