Lütfen bekleyin..



Prof.Dr. Dursun, Batman Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday

13 Haziran 2016, 17:11 - Okunma: 3359

Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü Yöneylem Anabilim DalıÖğretim Üyesi Prof.Dr.Şemsettin Dursun, Batman Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday oldu.

Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü Yöneylem Anabilim DalıÖğretim Üyesi Prof.Dr.Şemsettin Dursun, 26 Temmuz 2016 tarihinde yapılacakRektör Adayı Belirleme Seçiminde, Batman Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu Üniversitenin Öğretim Üyelerine ve Batman halkına bir bildiriyle açıkladı.

Dursun'un açıklaması:

Batman Üniversitesi'nin Değerli  Öğretim Üyeleri ve mensubu olmaktan onur duyduğum saygı değer Batman halkı, 

Üniversiteler bilginin üretildiği, paylaşıldığı ve uygulandığı, kültürel değerlerin korunarak zenginleştirildiği, yerel ve küresel ölçekte ortaya çıkan her türlü problemin çözüm yollarının araştırıldığı kurumlardır. Bunun gereği olarak, Batman Üniversite’mizi araştıran, inceleyen, analiz eden, soran, sorgulayan, eğiten-öğreten, bilim ve teknoloji üreterek geleceğimizi aydınlatan, şehrimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel, sanayi ve ticari gelişimine katkı sağlayan bir üniversite haline dönüştürmek vazgeçilemez bir hedeftir. Üniversitemizin bu dönüşümü gerçekleştirebilmesi, bilimsel alanda ve toplum nezdinde kabul görmesi ancak sürekli bir gelişim, atılım  ve yenilenme süreci ile mümkün olabilir.

Batman Üniversitesinin geleceğini inşa etme, önemli üniversiteler arasında yer almasını sağlama yeni bir akademik perspektifle mümkündür. Bizi biz yapan değerler üzerinde yükselen bir Batman Üniversitesi, insan, toplum ve evrene ilişkin kadim medeniyet tasavvurumuzu ve çağdaş medeniyetin birikimlerini harmanlayarak, insan merkezli ve Bilimsel Gerçeklere dayalı bir yaklaşımla geleceğin önemli bir akademik merkezi haline getirebilir. Batman Üniversitesi’nin, bu hedeflere ulaşmasında bir paradigma değişikliğine ihtiyaç vardır. Bu paradigmanın ihtiyaç duyduğu “Potansiyel akıl” ve birikim insanımızda fazlasıyla vardır. Asıl olan bu “Potansiyel akıl” ve birikimi “Kinetik akıl”a dönüştürmektir. Bunun için, “Ben” merkezci bir anlayışla değil, “Biz” merkezci bir yaklaşımla sorunlarımızı ele almalı ve ortak akılla çözüm yollarını araştırmalıyız. Çünkü günümüz dünyasında, olayları, olguları ve sorunları, bir değişkenli fonksiyonlarla değil ancak çok değişkenli fonksiyonlarla, ortak akılla ve 360 derecelik açısal ve küresel bir yaklaşımla çözmek mümkündür

Otuz yılı aşkın akademisyenlik (Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Yüksekokul Müdürlüğü, Senato Üyeliği) tecrübesi olan bir Batmanlı olarak bu hedefleri birlikte başarmak, hepimizin üyesi olmaktan onur duyacağı, aidiyet duygusu hissedeceği, dört başı mamur, bilimsel ve teknolojik bakımdan kendisini kanıtlamış, yaşanılabilir bir üniversiteyi birlikte inşa etmek için görev ve sorumluluk bilinciyle, 26-28 Temmuz 2016 tarihlerinde yapılacak Rektör Adayı Belirleme Seçiminde, Batman Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday olmaya karar vermiş bulunmaktayım

Bu onurlu göreve aday olurken, görüşlerinizin, önerilerinizin ve desteklerinizin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyim. Eğer değişime fırsat verirseniz; adalet, liyakat, güven, istişare, dürüstlük, şeffaflık, katılımcılık ve güler yüzlülük yönetim anlayışımızın temel prensipleri olacaktır. Bilimsellik en önemli öncelik ve üstünlük sebebi kabul edilecek, asla ötekileştirme duygusuyla  hareket edilmeyecektir. Fikirlerinize ve önerilerinize daima açık, erişilebilir, öğrenci dostu, şehrimizin tüm kesimlerini paydaş kabul eden, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapan, başarılı, girişimci, dinamik, üretken, çözüm odaklı çalışan, ortak akılla ve istişareyle yönetilen bir Batman Üniversitesini hedefliyorum. Bu hedefin, hepimizin katkılarıyla mümkün olacağına inanıyorum. Ortak kaygı ve beklentilere sahip olduğumuza inandığım tüm öğretim elemanlarımızı, idari personelimizi ve öğrencilerimizi, Batman Üniversitesi’nin gelecek vizyonunu ileriye taşımak için birlikte çalışmaya davet ediyorum.

İnsan merkezli ve sevgi odaklı bir yönetim anlayışıyla,

Değişim, barış, huzur ve umutla geleceğimizi inşa edelim.

Sevgi ve saygılarımla…

Prof.Dr.Şemsettin DURSUN

Batman Üniversitesi Rektör Adayı

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=